«Ростдорстрой» та «Евродор» вкотре не торгуючись розіграли 300 мільйонів на одеські дороги
02.08.2020   //  

24 липня державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг» (Одеса) підписало договір з ТОВ «Евродор» на поточний середній ремонт автомобільної дороги місцевого значення О162338 Петрівка – Вознесенка Друга на 380,55 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Конкурентом «Евродору»  була лише одна компанія «Ростдорстрой», яка під час розіграшу підряду не скинула жодної копійки від своєї пропозиції. Тож економія держави на тендері склала незначні 1%.

Компанія «Ростдорстрой» є найчастішим спаринг-партнером «Евродору». Разом фірми розіграли вже 54 тендери на загальну суму 3,51 мільярди гривень,  всі з яких відбувались в Одеській області. З них компанії жодного разу не торгувались у 71% випадків, і тільки у 29% компанії знизили вартість своєї первинної пропозиції на незначні один або менше одного відсотка. Середня економія для держави на торгах, коли «спаринг-партнери» приходять разом на аукціон складає 1%.

По цьому тендері замовник не опублікував кошторис, тож неможливо побачити чи були ціни на будівельні матеріали ринкові, чи завищені.

Компанією «Евродор» володіє  Наталії та Геворга Авєтісяна. Батько Геворга Авєтісяна Артак Авєтісян був депутатом Ізмаїльської міськради від Партії регіонів. Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради за останні 4 роки віддало фірмі 471 підряд на загальну суму 619,71 мільйон гривень, більшість з них були віддані по переговорній процедурі закупівлі, тобто без проведення відкритих торгів.

Бенефіціарами одеського «Ростдорстрою» через фірми «Оттема» (Угорщина) та «Мурфілд Індастріз Ел.Пі» (Кіпр) є Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» мера Одеси Геннадія Труханова.