«Транс Лайн Груп» впала на 60%, аби виграти підряд у тещі директора «Онуру»
29.07.2020   //  

Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації підписало договір з ТОВ «Транс Лайн Груп» на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення у Чернігівській області вартістю 350 млн грн. Про це повідомляється у «Прозорро».

Згідно з договором, компанія буде здійснювати нагляд за обласними та районними дорогами місцевого значення ( загальна протяжність – 4 760 км) з липня по грудень 2020  року.

Єдиним конкурентом на аукціоні у компанії було ТОВ «Спец Комплект Постач» тещі генерального директора «Онур Груп». В процесі торгів знижка по відношенню до очікуваної вартості закупівлі склала 61%, тобто 541,47 млн гривень.

Це не перше протистояння «Транс Лайн Груп» із «Спец Комплект Постачем». 24 липня Служба автомобільних доріг у Чернігівській області підписала з «Транс Лайн Груп» 6 договорів на експлуатаційне утримання доріг державного значення, а саме:

На всіх торгах «Транс Лайн Груп» конкурувала лише із «Спец Комплект Постач», в результаті чого середня знижка компанії по відношенню до очікуваної вартості становила 70%. У травні тендерна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Чернігівську САД повернути компанію на торгах, де у всіх трьох закупівлях її конкурентом була «Спец Комплект Постач».

Власниками «Транс Лайн Груп» є Віталій Лепський та Микола Лавріченко. Останній працював у Кіровоградському та Чернігівському облавтодорах, а також у Полтавській САД. У 2015 році журналісти Bihus.Info виявили, що «Транс Лайн Груп» пов’язана із  структурним підрозділом Укравтодору ДП «Укрдорінвест». Інженер компанії Віталій Коваль раніше працював заступником начальника відділу в «Укрдорінвесті». А  тодішній керівник «Транс лайн груп» Микола Лавріченко був консультантом з технічних питань «Укрдорінвесту».