«Понтем» виграв 58 мільйонів на харчування учнів, знісши комунальників через АМКУ
29.07.2020   //  

Управління освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації 24 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Понтем.УА» кейтерингові послуги на 57,55 млн грн. (тут і далі ціни вказано без ПДВ) Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року фірма надаватиме послуги з організації шкільного харчування у 38 закладах загальної середньої освіти Дарницького району Києва. Всіх учнів 1-4 класів годуватимуть по 24,00 грн. за порцію, а учнів 5-11 класів пільгових категорій – по 25,50 грн. за порцію.

Забезпечення виконання договорів становить 2%, а строк післяплати – чотири місяці.

Сума угод всього на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 57,59 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було дніпровське ТОВ «Фуд-Кук» директорки Олени Безимянної, яким раніше володіла і керувала Тетяна Волошина. Ніхто не знижував ціну під час обох аукціонів. Суперник прописаний в одному будинку з ТОВ «Київпродсервіс» Ольги Ларіної на чолі з Олександром Плюхіним, яке виробляє страви для сухпайків.

На початку 2020 року «Фуд-Кук» уперше виграв тендер Міноборони на поставку продуктів у Донецьку область за 201,72 млн грн. Тоді фірму за довіреністю представляв Валентин Даниленко, колишній партнер Ларіної по «Київпродсервісу». Екс-директорка «Київпродсервісу» Маргарита Медведева також керувала ТОВ «Дніпрпродсервіс» Наталії Миронович. Зараз «Дніпрпродсервіс» записаний на «Donnea Business Lp» (Британія), а кінцевим бенефіціаром є директор «Дніпрпродсервісу» Торніке Хуцишвілі з Грузії.

 «Понтем.УА» через фірму «Балтійос Паслаугу Групе» («Baltijos paslaugų grupė», Литва) володіє Норкус Ірмантас із Литви. Йому належить ТОВ «Н.І.Н.А.», ТОВ «ПНТ Львів» і ТОВ «Понтем Експрес.УА», яке навесні вперше виграло тендер Міноборони на поставку продуктів у Вінницьку, Тернопільську та Хмельницьку області вартістю 181,73 млн грн.

Спершу до аукціону також допустили КП «Промінь» Святошинської РДА. Однак «Понтем.УА» довів через АМКУ, що «Промінь» не надав свідоцтво про право власності або договір оренди приміщень/будівлі/складу, а надана ним довідка про обладнання не містила характеристик обладнання. Після повторної оцінки «Промінь» відхилили.

КП «Школяр» Солом’янської РДА не допустили до торгів, бо воно не надало кольорові сканкопії першої сторінки та сторінки із відміткою про допуск до роботи оригіналів особових медичних книжок персоналу, який надаватиме послуги. Крім того, сканкопії його листів-відгуків не містили інформацію про виконання договорів в повному обсязі.

«Школяр» скаржився в АМКУ на допуск фірми «Фуд-Кук», яка всупереч вимогам тендеру подала розроблене двотижневе меню, яке не було затверджене Держпродспоживслужбою в м. Києві. Але квитанцію про оплату завантажили через день, тож скаргу не розглянули.