Улюбленець отримає ще 100 мільйонів на модернізацію «ХАЕС» без відкритих цін
26.07.2020   //  

ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 21 липня за результатами тендеру замовив КВП МУ №13 «Електропівденьзахідмонтаж» технічне переоснащення енергоблоку №2 за 100,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року мають виконати модернізацію системи нормальної експлуатації важливої для безпеки турбінного відділення (СНЕ ВБ ТВ) енергоблоку №2 ХАЕС.

Підсумкові відомості ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Договір передбачає аванс у розмірі 50%. Гарантійний строк на роботи становить рік.

Переможна пропозиція була всього на 0,7% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Створена в 1998 році фірма «Електропівденьзахідмонтаж» із Нетішина Хмельницької області на чолі з Віталієм Васільєвим належить трудовому колективу. Всього із серпня 2016 року вона отримала державних підрядів виключно «ХАЕС» на 601,30 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Атоммонтажсервіс» Володимира Вознюка та депутата Нетішинської міськради і голови фракції «Батьківщини» Сергія Вознюка, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Раніше суперник приходив на тендери «Енергоатома» із продукцію ВАТ «СвердНДІхіммаш» із групи «Атоменергомаш» зі складу російського державного концерну «Росатом». Також він був субпідрядником угорської фірми «EVIG Mérnök-Vállalkozói Kft», яка поставляла «Енергоатому» продукцію угорської фірми «Ganz Engineering es Energetikai Gepgyarto Kft» зі складу того ж держконцерну «Росатом».