На підйом затонулого танкера «Delfi» оголосили тендер за 25 мільйонів (додано повідомлення про відміну)
24.07.2020   //  

Одеська філія державного підприємства «Адміністрація морських портів України» 23 липня оголосила тендер на послуги з видалення судна «Delfi» з акваторії морського порту Одеса. Очікувана вартість тендеру встановлена 24,68 млн грн, повідомляється в системі «Прозорро«.

5 серпня тендер було відмінено через “відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”. До відміни один з учасників ринку встиг задати через “Прозорро” питання замовнику:

“Якщо розглядати питання в разі доставки танкера в цілому, в порт Чорноморськ, що на наш погляд можливо виконати технічно, то необхідно розуміти транспорні парамерти судна, та дані щодо транспортування, а саме: – креслення судна(в ідеалі це CAD формат); – транспорна маса судна (в ідеалі з розумінням де знаходиться центр маси); – профіль рельєфу морського дна в радіусі 100-200м в районі танкера; – бажано креслення профілю волноріза, на якому лежить судно. (на наш погляд це архівні дані); При отриманні вищеперечислених даних, наша компанія зможе надати техіко-обгрунтоване рішення по доставці судна в порт Чорноморськ.”

Перед відміною відкритих торгів, АМПУ повідомило на своєму сайті про початок переговорної процедури на підйом суда з подачею пропозицій до 7 серпня. В “Прозорро” даних про цю закупівлю немає.

Попередньо аукціон призначено на 5 жовтня, строк надання послуг становить не більше 60 днів від дати підписання акту з переможцем торгів в залежності від гідрометеорологічних умов.

У листопаді 2019 року танкер «Делфі» сів на мілину та перекинувся на борт біля одеського пляжу «Дельфін». Власник судна не дозволив морякам покинути танкер після катастрофи і їх довелось рятувати водолазам.

Влітку 2020 року з танкеру знову почали виливатись нафтопродукти. Президент Володимир Зеленський поставив завдання прибрати затонуле судно.

«20 липня — це орієнтир. Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто й жорстко. Тому що я впевнений, що це його відповідальність в усьому, починаючи з того, що він віз, куди й скільки часу триває це все. 20 липня не буде [результату] — цим мають займатися правоохоронці. Власник хотів зекономити й шукав варіанти найменшого опору. Хтось має нести відповідальність… Ми з листопада показуємо, що ми імпотентна влада. Просто заберіть його. Якщо не здатні прибрати самі, ми відправимо когось із ДСНС, розріжемо і вивеземо. Тоді вже нікого не цікавитиме, законно це, чи незаконно»», — сказав Зеленський.

Після того було здійснено невдалу спробу підняти судно по проекту компанії «Smart Marine Concept» (підрядник судна). Ще одну спробу призначили на 24 липня. За інформацією «5 каналу», ці роботи з підняття та евакуації танкера коштують приблизно пів мільйона гривень, фінансує – власник судна. Після чого «Делфі» планують доправити до порту Чорноморська (координати судна N 46˚ 27 21.7˝ E 30˚ 46 10.3˝ до морського порту Чорноморськ відстань приблизно 10 миль).

За інформацією «Громадського», де-юре затонуле судно «Delfi» належить британській фірмі «Mister Drake Pc». Йшло судно нібито під прапором Молдови, але, як встановила Морська адміністрація, його виключили з реєстру ще у 2018-му, тому фактично прапора немає.

За інформацією видання «Думская», фактичним судновласником є колишній «регіонал» і ексдепутат Миколаївської облради Олег Ковтунов.