Фірма замміністра МОЗ переїхала в офіс сім’ї СБУшника, причетного до схем з ліками
23.07.2020   //  

ТОВ «Лінк-Медітал», де комерційним директором працював свіжепризначений заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко, орендує офіс в ЖК дружини співробітника Служби безпеки Романа Неговелова. Останній відомий як збирач відкатів з фармкомпаній.

Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Віднедавна «Лінк-Медітал» почав вказувати нову адресу офісу – вул. Драгомирова,7 в ЖК «Новопечерські Липки». Офіційно він належить Жанні Стрельніковій. Це дружина співробітника управління економічної контрозвідки СБУ Романа Неговелова, які він вказав в своїй декларації.

Раніше власник компанії «Діавіта» Сергій Ледін розказував про візит до нього  Неговелова та його тодішнього начальника Миколу Беззубенка, які вимагали відкат з постачання ліків. На той момент фірма відмовилася від посередників і перейшла на прямі закупівлі у виробника.

«Беззубенко запитав: «А де тут ми в цій схемі?». Я кажу «Схеми ніякої немає, є поставка товару». На що пан Неговелов сказав: «Ви не хвилюйтеся, ми вас навчимо як це зробити», – розказав про спілкування зі співробітниками СБУ Ледін.

Загалом згадані СБУшники були відомі як збирачі відкатів від постачальників саме медичного устаткування для голови економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка. Після Після перемоги Володимира Зеленського і призначення головою спецслужби Івана Баканова, Беззубенко отримав підвищення всередині контророзвідки.

Юрфірми дружини Беззубенка захищали «Лінк-Медітал».

«Лінк-Медітал» працює за «непрямим контрактами». Ця схема працює під наглядом СБУ, за нею близько третини коштів, виділених на витратні матеріали для діалізу, осідають в офшорах.

Також під офісом «Лінк-Медітал», що в ЖК Стрельнікової, паркується BMW, що відвозить Іващенка до МОЗ та забирає звідти.