Досьє. Керівник Закарпатської САД Борис Воловик
22.07.2020   //  

У січні 2020 року Борис Воловик був призначений виконуючим обов’язки керівника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області. До цього Воловик був заступником начальника КП «ШЕУ Голосіївського району Києва», а також  в.о. заступника начальника  КП «ШЕУ Святошинського району». До роботи у комунальних підприємствах Воловик керував ТОВ «Автошляхбуд-98», одноосібною власницею якого нині є його дружина Емілія.

Під час роботи в «ШЕУ Голосіївського району Києва» Воловика визнали винним у порушенні правил і норм при утриманні автомобільних доріг – згідно з постановою, Воловик як посадова особа не вжив заходів щодо обмеження руху біля вибоїни, яка  в результаті спричинила дтп. Адмінпровадження закрили, бо спливли його строки розгляду.

Старший син Максим Воловик працював на різних посадах у Міністерстві юстиції: зокрема, був директором Адміністративно-господарського департаменту, нині ж він – начальник управління забезпечення та документообігу Мін’юсту.

Молодший син Євгеній Воловик – екс-начальник управління матеріально-технічного забезпечення держустанови «Держгідрографія», працював у ДП «Сетам», а зараз подається на першого заступника дп «Центр оцінки та інформації».

Характерною особливістю декларацій обох синів Воловика є здатність їхніх дружин купувати вартісні автівки та нерухомість, отримуючи низькі доходи: наприклад, дружина Максима Воловика Ірина  у  2019 році купила квартиру площею 75 квадратів за 1,3 млн гривень, отримавши доходу близько 40 тис грн. А дружина Євгенія Анастасія, отримавши у 2018 лише  незначну спадщину, стала власницею будинку та двох земельних ділянок у Синяві під Києвом. Обидва сини  у деклараціях за 2019 задекларували подарунки матері по 200 тис грн кожен, що не відображається у декларації Бориса Воловика.

Сім’я продала квартиру площею 66 квадратів Володимиру Печерозі – помічнику народного депутата Юрія Арістова (той самий, який пролобіював виділення Укравтодору додаткових 35 мільярдів з COVID-фонду).

На двох подружжя Воловиків володіє п’ятьма земельними ділянками та двома будинками; у 2018 Воловик придбьав дві квартири – у Вишневому та у Києві сукупно за 1,45 млн грн –  при тому, що сукупний дохід подружжя за 2018 рік становив 400 тис грн. На дружині – дві автівки Volkswagen Touareg 2007 і 2008 року випуску. У Максима Воловика з дружиною – дві земельні ділянки та дві квартири в Києві; У Євгенія Воловика – теж дві квартири в Києві, дві земельні ділянки і будинок у Синяві.