Досьє. Голова Київської САД Руслан Ничік
17.07.2020   //  

Руслан Ничік

Олександр Кубраков представив нового очільника Служби автомобільних доріг у Київській області Руслана Ничіка у грудні 2019 року. На сайті Укравтодору вказано, що попереднім місцем роботи було ТОВ «Єврокомунсервіс» – компанія з орбіти екс-заступника голови КМДА Руслана Крамаренка. Часткою у цій фірмі у 2017 році володів голова Укравтодору Олександр Кубраков,  а за рік власником цієї частки став Руслан Ничік.

Руслан Ничік був одним із засновників групи компаній Крамаренка «Місто для людей» –  групи підприємств, що займаються комплексним обслуговуванням будинків. Спочатку групу заснували у Києві, а пізніше однойменні фірми розповсюдилися по всій Україні. Ничік був одним із засновником компаній у Миколаєві (якою зацікавився АМКУ) Дніпрорудному, Енергодарі, а в декларації за 2019 рік задекларував виплату від ТОВ «Місто для людей Кременчук». Також Ничік був засновником ще двох обслуговуючих компаній з орбіти Крамаренка – ТОВ «Повітрофлотський сервіс» та ТОВ «Французький квартал 2».

Дружина Олена Ничік працювала заступником директора Дирекції з міжнародних проектів у КП «Київське інвестиційне агентство» та в апараті КМДА. Нині ж, згідно з декларацією Ничіка за 2019 рік, основним місцем роботи Олени було ТОВ «Ріверсайд Девелопмент ЛТД» Андрія Вавриша, а додатковим – ТОВ «Сага 18» з його ж орбіти. У 2017-2018 Олена Ничік була керівницею ТОВ «Боричів Тік» (яке теж пов’язують з Вавришем) з яким Академія прокуратури України уклала договір на забудову їхньої ділянки в обмін на квартири. Нині обставини укладення розслідує Держбюро розслідувань.

Згідно з декларацією за 2019, Руслан Ничік не має у власності автівки. Двома машинами – Kia Picanto 2012 року випуску та Kia Magentis 2008 року випуску – володіє дружина Олена Ничік. Згідно з судовою постановою, у листопаді 2019 року Ничік спричинив ДТП, керуючи машиною марки «Toyota», якої немає в його декларації. Подружжя проживає у квартирі площею 63 квадрати, власником якої є батько Ничіка В’ячеслав (до слова, це ЖК «Новомостицько-Замковецький», який обслуговувала компанія з групи «Місто для людей»).

Мати і батько Ничіка є приватними підприємцями: основною діяльністю Алли Ничік є діяльність ресторанів, а В’ячеслава Ничіка – «комплексне обслуговування об’єктів».