Фірма Зубика отримала вихідні дані на проектування житлового комплексу, який незаконно будується вже третій рік
16.07.2020   //  

Департамент містобудування та архітектури КМДА 15 червня видав містобудівні умови та обмеження для проектування багатофункціонального комплексу з адміністративно-побутовими будівлями у провулку Приладний, 10 у Києві. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту.

Будівництво цього «багатофункціонального комплексу» заявлене як реконструкція існуючого адміністративно-виробничого комплексу.

Містобудівні умови та обмеження видані приватному акціонерному товариству «Київський дослідно-експериментальний завод «Вугілля», яке є власником адміністративно-виробничого комплексу загальною площею 9766 кв м.

Будівництво проводиться на комунальній ділянці площею 4,26 га, яка відповідно до Генплану столиці є територією частково промисловою і частково громадських будівель і споруд. Це означає, що на ній можна будувати адміністративний центр і неможливо будувати житло.

Разом з тим на вказаній ділянці у пров. Приладний, 10 будується житловий комплекс «Академ-квартал».

ЖК «Академ-квартал» включатиме в себе 9 будинків від 16 до 24 поверхів. Це є проектом компанії «Інтергал-Буд» екс-нардепа Володимира Зубика.

На сьогодні, як свідчать дані порталу lun.ua, вже зведено два 24-поверхові житлові будинки ЖК «Академ-квартал».

Разом з тим дозвіл Держархбудінспекції на будівництво будівель такої складності не видавався. У грудні 2017 року ПАТ «КДЕЗ «Вугілля» повідомило столичну ДАБІ про початок будівельних робіт з реконструкції існуючих виробничих приміщень, заявивши клас наслідків СС1 (незначні), що не відповідає 24-поверховим житловим будівлям, адже за законом до СС1 не можуть бути віднесені житлові будинки понад чотири поверхи. Повідомлення про початок будівельних робіт (СС1) не дає права будувати багатоквартирні житлові будинки.

За даними Держреєстру судових рішень, Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження № 62019000000000575 від 03.05.2019 за фактом зловживання службовим становищем службовцями  Київради, КМДА та Державної архітектурно-будівельної інспекції України, які протягом 2017-2019 років вчинили протиправні дії в інтересах ТОВ «Будівельна компанія «Інтергал-Буд», ПАТ «Київський дослідно-експериментальний завод «Вугілля» і ТОВ «Термогальванічний завод», направлені на незаконну забудову ділянок у пров. Приладний, 10 (ЖК «Академ-квартал») і просп. Перемоги, 67 (ЖК «Нивки-Парк») у Києві, а також за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «КДЕЗ «Вугілля» за попередньою змовою з службцями ТОВ «БК «Інтеграл-Буд» та інших суб’єктів господарювання, що пов’язане з незаконною забудовою комунальної ділянки у Києві.

Власниками ПАТ «КДЕЗ «Вугілля» є ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент» (ПВІФ «ІнтергалБудІнвест» нвзт) (12%), ТОВ «ВК-Інвестбуд» (24%), ТОВ «Бест-Тайм» (18,5%), ТОВ «Інвестиційна технологія» (12%) і ТОВ «Вторполімери» (18,7%).

Власником ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент» значиться Сергій Чумак, керівником – Валерій Кулаков. Кулаков на парламентських виборах 2012 року був довіреною особою тодішнього нардепа Володимира Зубика (входив до фракції Партії регіонів, пізніше – групи «Відродження»). Також Кулаков допомагав Зубику з 5 по 8 скликання ВРУ. У вересні 2019 року Володимир Зубик став президентом Асоціації «Підприємств будівельників «Інтергал-Буд», створеної у 2018 році.

Основною часткою (57%) у ТОВ «ВК-Інвестбуд» володіє ТОВ «Вторполімери», яким володіє Андрій Бобко. Він прописаний разом із Катериною Бобко, і разом вони володіють ТОВ «Максимум», керівником якого є Сергій Чумак. Катерина Бобко є співвласницею цілого ряду компанії, серед яких ТОВ «Лотус-Інвест» та ТОВ «Круаель», якими вони раніше володіли разом із Петрук Ольгою Євгенівною – рідною сестрою Олени Євгенівни Зубик, дружини Володимира Зубика.

Власником ТОВ «Інвестиційна технологія» є пайовий венчурний інвестфонд «ІнтергалБудІнвест» не диверсифікованого виду закритого типу ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент».

А ТОВ «Бест-Тайм» належить Ользі Кухар, яка прописана за однією адресою із Ігорем Кухарем, співвласником ТОВ «Будівельна компанія «Інтергал-Буд».