Пляж на Трухановому за 130 мільйонів обладнає фірма з купою карних справ по парках
18.06.2020   //  

КП «Київбудреконструкція» Київради 15 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будмонтажсервіс I» реконструкцію зони відпочинку на Трухановому острові за 130,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року мають реконструювати зону відпочинку «Центральна», а саме створити рекреаційний маршрут та благоустроїти прилеглу територію. Зокрема там влаштують душову з роздягальнею, роздягальню, пляжні лежаки, майданчики для настільного тенісу, скелелазіння, відпочинку з гамаками, артоб’єктів та дітей, мотузкове містечко, дерев’яну терасу, навіс вхідної групи, спостережну вежу для рятувальників на пляжі, зовнішні мережі водопостачання і водовідведення, поливальну систему, освітлення, дорожнє покриття і велопарковку, встановлять урни і лави, висадять дерева і кущі.

За кошторисами без ПДВ, ціни арматурної сталі та бетону відповідають іншим тендерам.

Мотузкове містечко площею 1 300 кв. м згідно аналогу Kompan Anemone COR16200 (Данія) обійдеться у 4,19 млн грн. У відкритих джерелах є лише ціни значно менших.

Комплект скеледрома 780х480х390 см із зоною безпеки 91 кв. м, поверхнею 70 кв. м та 25+ шляхами згідно аналогу HBH Zigzag Z005 (Угорщина) коштує 3,25 млн грн.

Два дитячі майданчики згідно аналогу Kaiser & Kühne (Німеччина) 0-34075-502 для гри з водою та 0-31321-500 для гри з піском замовили по 988 тис грн.

Вартість договору на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 147,30 млн грн.

ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енерго Монтаж» і ТОВ «Аврора Терм» із нижчими на 4% цінами відхилили за непідтверджений досвід. Тендерна документація вимагала на «виконання робіт з благоустрою при будівництві або реконструкції парків культури та відпочинку, або скверів, або рекреаційних зон». Однак «НВП «Енерго Монтаж» принесло договори на ремонт скверу, ремонт інженерних мереж житлового будинку та реконструкцію захисних споруд, а «Аврора Терм» – на ремонт проїздів, тротуарів та прибудинкових територій. Замовник не визнав ці договори аналогічними.

Також «Енерго Монтаж» не мало крану вантажопідйомністю не менше 20 т, а «Аврора Терм» – не менше 5 т, 10 т, 20 т і 25 т та іншої техніки, яка вимагалась замовником.

Дорожчими конкурентами переможця були ТОВ «Будівельна компанія «Адамант», ТОВ «БК Київградосервіс» і ТОВ «Компанія «Єврогазсервіс груп».

Засновниками «Будмонтажсервіс 1» є Андрій Гандзюк, Алла Гандзюк та екс-депутат Чернівецької облради з Партії регіонів Олександр Гандзюк. Керує ним Михайло Палик.

Нагадаємо, поліція розслідує завищення вартості робіт з реконструкції парку «Наталка» в Оболонському районі, яке у 2018 році КП «Київзеленбуд» замовив у «Будмонтажсервіс 1», ТОВ «ХБСП Мегабуд ЛТД» і ТОВ Фірма «Скала» на загальну суму 121, 72 млн грн.

Також «Будмонтажсервіс 1» фігурує у справі щодо можливого привласнення бюджетних коштів при виконанні робіт з розчищення і впорядкування озера в парку Відрадний у Солом’янському районі Києва, які «Київзеленбуд» замовив за більш ніж 42 млн грн.

Крім того, фірма проходить по справах щодо Куренівського парку та паркової зони по просп. Ю. Шухевича між просп. Володимира Маяковського та вул. Оноре де Бальзака.