ПБС «зніс» тендер Укравтодору на 296 мільйонів, куди вперше вийшла фірма Гайдука
13.06.2020   //  

5 червня Тендерна колегія АМКУ зобов’язала Службу автомобільних доріг у Чернівецькій області відмінити тендер на будівництво моста через річку Прут на автомобільній дорозі Т-26-06 очікуваною вартістю 296,79 млн гривень. Рішення опубліковано на сайті «Прозорро».

Пропозицію ТОВ «ПБС» замовник відхилив ще до аукціону. Підприємство не надало забезпечення тендерної пропозиції у виді електронної банківської гарантії, а також не змогло підтвердити обсяг виконання аналогічних робіт за договором.

Натомість компанія подала скаргу на допущених учасників закупівлі  —   ПрАТ «Укрстальконструкція» та ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», в якій вказала, що обидва підприємства не подали значну частину документів. Зокрема, компанії не вказали тип механізмів та тип асфальтобетонної установки, не надали додатку з розрахунками про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики; субпідрядники не надали інформацію щодо досвіду працівників.

В АМКУ погодились з доводами скаржника і постановили скасувати рішення про допуск цих фірм, а відтак і відмінити сам тендер через відсутність достатньої кількості допущених фірм.

Кінцевими бенефіціарними власниками ПрАт «Укрстальконструкція» є екс-секретар РНБО часів Ющенка та один із засновників корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Віталій Гайдук із дочкою Юлією та дружиною Оленою.

Компанія «Укрстальконструкція» вперше подалася на тендер Укравтодору. У 2019 році підприємство отримало підряд від ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» на будівництво пішохідного переходу в рамках капітального ремонту дороги М-05 Київ-Одеса на 14,15 млн гривень. А у 2020 році виграло тендер Управління капітального будівництва виконкому Нетішинської міськради  —   на будівництво пішохідного моста через річку Горинь на 6,49 млн гривень.

Власниками фірми «Енергетично-дорожнє будівництво» з Канева є кияни Володимир Хмарук, Андрій Косіцин, Юрій Клімов, Олександр Кіблик та Антоніна Жолобчук.