ДАБІ не видала дозвіл на третю чергу реконструкції Київського зоопарку
09.06.2020   //  

Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила у видачі дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції Київського зоологічного парку (третя черга будівництва). Про це свідчать дані офіційного сайту ДАБІ.

У ДАБІ вказали на невідповідність експертного звіту щодо проектної документації вимогам законодавства. Зазначено, що він не завірений належним чином. Крім того, вказано, що до проведення експертизи не залучено архітектора, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Також ДАБІ вказало на неподання заявниками (Київським зоопарком та КП «Житлоінвестбуд-УКБ») усіх необхідних документів. Зокрема, як вказано у відмові, не надано наказ про призначення відповідальної особи за виконання будівельних робіт; не подано експертний звіт щодо розгляду проекту будівництва на стадії проектування, що передбачає поділ по чергам; не надано висновок з оцінки впливу на довкілля, необхідний при облаштуванні автостоянок на площі не менш як 1 га і більш як на 100 паркомісць.

Також у ДАБІ зазначили, що не надано витяги з держреєстру щодо наявного права власності або землекористування ділянкою, та щодо будівель і споруд, що реконструюються.

Нагадаємо, 30 квітня цього року Комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Фундамент» про третю чергу реконструкції об’єктів Київського зоологічного парку за 802,84 млн грн.

До кінця 2023 року, тобто за чотири роки мають збудувати адмінбудівлю, паркінг, каси, павільйони «Тераріум» і «Мадагаскар» за штучними водоймами з водоспадами, павільйон сумісної експозиції Нової Гвінеї, Мадагаскару та Комодо, інженерні мережі, індивідуальні теплові пункти і котельні. Також передбачені вертикальне планування, освітлення, підпірні стіни, сходи, малі архітектурні форми, навігація, благоустрій та озеленення.

ПрАТ «Фундамент» належить Дмитру Алєксєєву, Віталію Пузійчуку і кіпрській фірмі «Амбер Рутенія». Переможець пов’язаний з екс-директором «Житлоінвестбуд-УКБ» (до 2018 року), заступником голови КМДА і депутатом Київради від «БПП» Вячеславом Непопом.