Радник голови Укравтодору створив фірму, яка планувала «консультувати» дорожників за 3% від суми тендеру
26.05.2020   //  

У квітні радник голови Укравтодору Вадим Олійник та тоді ще керівник сектору інфраструктури Офісу ефективного регулювання (BRDO) Владислав Притоманов створили ТОВ «Автодор Консалтінг». Основним видом діяльності фірми було платне консультування бізнесу щодо тендерів Укравтодору. Про це йдеться у сюжеті Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

За інформацією від учасників ринку, «Автодор Консалтінг» навіть розробив проект так званого абонентського договору. Згідно з його умовами, підприємство мало сплачувати фірмі Олійника-Притоманова гроші за «комплексний супровід діяльності у сфері публічних закупівель», а у разі перемоги на окремому тендері  —   винагороду у сумі 3% від суми укладеного договору.

14 травня Офіс ефективного регулювання заявив, що припиняє співпрацю з керівником сектору «Інфраструктура»  Владиславом Притомановим та Вадимом Олійником   «через виявлений конфлікт інтересів».

За словами Олійника, те, що він одночасно радить Укравтодору та консультує бізнес, не є проблемою:

«Якби я вбачав конфлікт інтересів, я би не засновував товариство «Автодор консалтінг».Як радник – я займаюсь децентралізацією, не тендерами, в робочій групі я займаюсь дерегуляцією, тобто ростом дрібних і середніх компаній»,  —   сказав він у коментарі журналістам.

Вадим Олійник  також був старшим експертом Офісу ефективного регулювання. Також він був заступником, а пізніше  начальником Управління стратегічного розвитку інфраструктури та інвестицій у Мінінфраструктури Володимира Омеляна. У 2018-му Олійник був експертом Проектного офісу секторальної децентралізації при Мінрегіонбуді. Потім  —   став позаштатним радником голови Укравтодору Олександра Кубракова. Також він був віце-президентом Всеукраїнської дорожньої асоціації. Розмова Олійника з поточним керівником ВДА Артемом Гриненко була записана і передана для оприлюднення голові Укравтодору Олександру Кубракова.

Владислав Притоманов до роботи у Офісі ефективного регулювання був керівником проекту в «Укрзалізниці».

Голова Укравтодору Олександр Кубраков раніше був керівником сектору IT & Telecom у BRDO. На державну посаду його призначили у грудні 2019 року, коли уряд очолював Олексій Гончарук, колишній глава BRDO.