Фірма екс-начальника автоуправління контролює понад 80% автостанцій області
22.05.2020   //  

ТОВ «Хмельницьктранс» колишнього начальника ДП «Хмельницьке обласне автотранспортне управління» Петра Тернавського володіє переважною кількістю автостанцій в Хмельницькій області. Деякі з них працюють без атестації.

Про це написав Павло Лісниченко в виданні «Regionews».

За інформацією Укртрансбезпеки, на території Хмельницької області офіційно функціонують 29 автостанцій, 7 з яких розташовані в самому Хмельницькому. З цього переліку 24 станції перебувають під контролем ТОВ «Хмельницьктранс», керівником і кінцевим бенефіціарним власником якого є Петро Тернавський.

Свого часу Тернавський був депутатом Хмельницької обласної ради, очолював обласне автотранспортне управління» (діяльність якого вже припинена) та двічі балотувався до Верховної Ради України – у 2002 році від політичної партії «За єдину Україну!», а в 2006-му – від «Нашої України». Наразі Тернавський є також керівником «Об’єднання організацій роботодавців промисловості та транспорту Хмельницької області» та «Організації роботодавців транспорту Хмельницької області».

«Хмельницьктранс» має три неатестовані автостанції в селищах міського типу Антоніни, Сатанів та Ярмолинці. Однак, за інформацією місцевих журналістів, до початку карантинних обмежень це не заважало цим автостанціям працювати та реалізовувати квитки.

Серед співвласників «Хмельницьктранс» часткою 25% в статутному капіталі вказана Лілія Будна, співзасновниця споживчого товариства «Добрий хліб». Має свою частку в «Хмельницьктранс» в 18% і екс-член спостережної ради «Шепетівського автотранспортного підприємства №16864» Борис Дмитерко. Також до числа засновників входять Надія Літніцька, яка на «Хмельницьктранс» працює начальником відділу автостанційного обслуговування, та бізнесмен Ігор Марченко з Одеської області.

Автостанції конкурентів в основному розташовані в обласному центрі. Серед них не атестована станція «Європа» біля однойменного торгово-розважального центру. Її власником є ТОВ «Алькор Інвест», що належить чоловіку завідуючої Хмельницької районної державної нотаріальної контори Денису Кушалу. Відкрившись у 2013-му, автостанція попрацювала декілька років, однак потім фактично припинила діяльність після перепродажу приміщення ТРЦ.

Ще одну автостанцію нині експлуатує ФОП Білан Наталія В’ячеславівна, яка минулого року уклала з комунальниками  двосторонній договір на встановлення платного строкового земельного сервітуту «для розміщення та експлуатації автостанції 4-го класу №6 терміном до 31.12.2029 року». В переліку діяльності ФОП відсутнє обслуговування автостанцій, вона не пройшла атестацію.

Без атестації працював до карантину і автовокзал у місті Деражня, який належить належить приватному підприємцеві Жураківському Олегу Романовичу.

Також по одній автостанції під свої контролем мають ФОП Броцький Анатолій (Хмельницька АС №5) та «Комунальне підприємство по організації роботи міського пасажирського транспорту» (АС №4).