Голова Укравтодору заявив, що не буде розслідувати дії очільника кіровоградської САД по заяві антикорупціонерів
20.05.2020   //  

Укравтодор не буде проводити внутрішнього розслідування щодо діяльності нового виконуючого обов’язки Служби автодоріг у Кіровоградській області – Ігоря Вишневського, якого комісія з антикорупційної діяльності підозрює у корупційних рішеннях. Про це Олександр Кубраков заявив на прес-конференції 19 травня, присвяченій півріччю свого перебування на посаді.

17 квітня працівники Служби автодоріг у Кіровоградській області звернулись до президента та правоохоронних органів щодо дій нового в.о голови САД Ігоря Вишневського. За їх словами, його дії містять корупційну складову. Зокрема, уповноважена щодо антикорупційної діяльності Служби, повідомила, що новопризначений очільник зайшов у систему «Прозоро» від імені тендерного комітету Служби, та фізично скасував всі торги по поточному середньому ремонту дороги Н-23 без наявності рішення тендерного комітету. А потім призначив нові.

Також, за словами працівників, Ігор Вишневський проводив численні непублічні зустрічі з потенційними підрядниками.

Крім того  Ігор Вишневський взяв на роботу колишнього головного бухгалтера Служби, щодо якого нині проводиться службове розслідування у зв’язку з виявленою нестачею у Кіровоградській САД палива та інших основних засобів на 1,02 мільярди гривень. За словами нинішнього головного бухгалтера, як тільки старий головбух був  призначений Вишневським інспектувати бухгалтерію, то почав вилучення матеріалів службового розслідування щодо нього. ( Детальніше читайте тут )

На прес-конференції голова Укравтодору Олександр Кубраков запевнив, що він підтримує дії Ігоря Вишневського, а тому не планує навіть перевірити його дії, які можуть містити корупційні ризики:

«Ні, ніяких дій не було і не буде, тому що я вважаю, що новий керівник вчинив правильно. До цього попереднім керівником ділянка була розбита, здається.. в чому суть питання, є дорога Кропивницький – Кривий Ріг, попередній керівник розбив цю ділянку по 5 чи по 3 кілометри на багато ділянок. І якось він бачив це так. Наш принцип, що ми робимо дороги по 30 по 40 кілометрів, великими ділянками, щоб робити їх за 1 рік, і робимо так по всій країні – підхід однаковий. Там була така ситуація. Новий керівник коли прийшов на посаду першим його рішенням було зробити так, як роблять всі інші служби по всій країні. Тобто коли ділянки об’єднані по 40 кілометрів як ми і говорили, підхід має бути однаковий скрізь. І тут ми повністю підтримуємо керівника служби».

Тобто попри те, що працівники кіровоградського САДу від головного бухгалтера до уповноваженого з антикорупційної діяльності заявили про дії їх очільника, що на їх думку містять корупційні ризики, та звертаються до правоохоронних органів та президента, очільник Укравтодору запевнив, що  перевірку фактів він проводити не буде.