У розслідуванні будівництва ЖК від Dragon Capital біля метро «Оболонь» призначили експертизу
19.05.2020   //  

Постановою прокурора Київської місцевої прокуратури № 5 від 31.01.2020 призначено комплексну експертизу з питань землеустрою та будівельно-технічну експертизу стосовно будівництва житлового комплексу «Obolon Plaza» у Києві. У квітні суд надав доступ до додаткових матеріалів, необхідних для проведення дослідження. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру судових рішень.

Зокрема, 10 квітня суд надав прокурорам доступ до оригіналу дозволу ДАБІ на будівельні роботи по об’єкту «Будівництво багатофункціонального комплексу у складі закладів громадського харчування, торгівлі, офісних приміщень, житлових приміщень та підземного паркінгу на перетині вул. Маршала Малиновського та проспекту Оболонського, м. Київ», що знаходиться у ТОВ «СОЛЛУР». Зауважимо, що вказаний дозвіл на будівельні роботи ДАБІ видала у лютому 2020 року.

Крім того, 15 квітня прокурори отримали доступ до документів та матеріалів, які знаходяться у КП «Київський метрополітен», щодо погодження проектної документації вказаного житлового комплексу.

Нагадаємо, з лютого 2019 року слідчі Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві розслідують кримінальне провадження за фактом вчинення самоправства.

На ділянці площею 0,26 га на перетині вул. Маршала Малиновського та проспекту Оболонського заплановане будівництво житлового комплексу «Obolon Plaza» (16-поверховий будинок).

Вказана ділянка з 2006 року перебуває в оренді ТОВ «СОЛЛУР». У березні 2016 року Київрада внесла зміни до договору оренди, змінивши вид використання з «для будівництва, експлуатації та обслуговування ділового центру багатофункціонального призначення» на «для будівництва, експлуатації та обслуговування житлово-ділового центру багатофункціонального призначення».

Раніше на цій ділянці був ринок. Він був знесений тракторами у грудні 2016 року.

Після цього нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець повідомив ЗМІ, що на тому місці буде сквер.

Між тим, у червні 2018 року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ТОВ «СОЛЛУР» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункціонального комплексу, а по суті – житлового комплексу на перетині вул. Маршала Малиновського та проспекту Оболонського. При цьому функціональне призначення цієї ділянки відповідно до Генплану столиці – територія громадських будівель та споруд, частково територія вулиць та доріг. Відповідно, будівництва житла на цій ділянці протирічить Генплану.

Власником ТОВ «СОЛЛУР» є кіпрська компанія «Драгон Капітал Інвестментс Лімітед», кінцевим бенефіціарним власником якої є Томаш Фіала.