Поліція з ролика у “ютубі” збудилась на реконструкцію школи (додано)
12.05.2020   //  

Поліція та прокуратура розслідують привласнення коштів службовцями управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради, ПП «Гольфстрім» та ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3» під час реконструкції КУ Сумський НВК № 16 з термомодернізації будівлі та облаштування ліфту. Про це свідчить ухвала Ковпаківського райсуду м. Суми від 23 квітня.

Правоохоронці відкрили справу після моніторингу засобів масової інформації. Зокрема, після перегляду відероліку «Как правильно мародерить».

З’ясувалося, що у вересні 2017 р. службові особи управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради оголосили торги на реконструкцію – термомодерназацію будівлі НВК ДНЗ №16 міста Суми очікуваною вартістю 6,49 млн грн.

Для участі в торгах подало заявки 2 підприємства: ПФ «Тімвел» на чолі з Олександром Тимчуком, та ПП «Гольфстрім», де директором є Сергій Тимчук, які є рідними братами.

В подальшому управління капбудівництва та дорожнього господарства уклали договір про закупівлю робіт з ПП «Гольфстрім» з реконструкції – термомодернізації будівлі НВК ДНЗ №16 на 5,73 млн грн.

Автор відеороліку стверджує, що роботи виконанні не в повному обсязі, за завищеними цінами, а бюджетні кошти, які були виділені на них, привласнені службовими особами підприємств та Управління капітального будівництва та дорожнього господарства СМР. Правоохоронці знайшли підтвердження цій інформації.

Крім того, у жовтні 2018 р службові особи управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради уклали угоду з ТОВ «Будівельно-монтажне управління №3» на реконструкцію будівлі КУ Сумський НВК №16 з облаштування ліфту на 1,08 млн грн.

Тоді ж управління капітального будівництва та дорожнього господарства уклали ще один договір з ТОВ «Будівельно-монтажне управління №3» на реконструкцію будівлі КУ Сумський НВК №16 з облаштування ліфту, тобто фактично тих самих робіт, однак загальна сума вже склала 2,02 млн грн.

Автор відео стверджує, що роботи з будівельного підряду по цим договорам теж виконанні не в повному обсязі, за завищеними цінами, а бюджетні кошти, які були виділені на них, привласненні службовими особами підприємств та Управління капітального будівництва та дорожнього господарства СМР. Крім того, слідчі з’ясували,  що відповідно до прикріплених документів щодо укладених договорів, до обох зазначених тендерів прикріплено один й той самий договір підряду.

Суд надав слідчим доступ до документації по трьом угодам.

Після опублікування цієї інформації до «Наших грошей» надійшов лист від ТОВ «Будівельно-монтажне управління №3». Компанія стверджує, що інформація, яку озвучив автор відеоролику, не відповідає дійсності.

«Це ганебне кримінальне провадження було відкрито правоохоронцями Сумщини, як зазначено в самій ухвалі слідчого судді, шляхом «здійснення моніторингу засобів масової інформації», до яких правоохоронці з незрозумілих причин відносять канал у ютуб.

Інформація стосовно ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3», яку озвучив автор відеоролику, не відповідає дійсності. Зокрема, ніяких договорів на загальну суму 2,02 млн. грн. з управлінням Сумської міської ради наше підприємство не укладало.

Вважаємо за необхідне пояснити наступне:

ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3» входить до групи компаній «Технологія». За кошти Благодійного фонду «Технологія», на прохання Сумського НВК №16, де навчаються діти з особливими потребами, придбано для навчального закладу ліфт вартістю 705 630 гривень. Коштом міського бюджету мали побудувати шахту для цього ліфту. Управління капітального будівництва Сумської міської ради двічі оголошувало тендер на ці роботи, але двічі тендер не відбувся через недостатню кількість учасників. При цьому ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3» на ці тендери не подавалося, бо воно достатньо зайняте будівельними роботами на заводах групи «Технологія» і з бюджетом принципово не працює. Однак, після двох безуспішних намагань провести тендер, керівництво управління капітального будівництва Сумської міської ради звернулося до нас із проханням побудувати шахту для ліфту, який придбано за кошти Благодійного фонду «Технологія». Ми погодились, адже мали на меті якнайскоріше запустити ліфт для дітей з особливими потребами.

4 жовтня 2018 року управління капітального будівництва оприлюднило повідомлення про намір укласти договір із ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3». Після спливу строку для оскарження цього наміру – 16 жовтня 2018 року – ми підписали договір на суму 1 076 899,78 грн. Однак, ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3» вдалося придбати будівельні матеріали дешевше, ніж було передбачено кошторисом, і тим самим навіть зекономити бюджетні кошти.

ТОВ «Будівельно-монтажне управління № 3» побудувало шахту ліфту за 908 887 гривень і тільки ця сума коштів була отримана підприємством на рахунок.

Всі підтверджуючи документи наявні на підприємстві та можуть бути надані зацікавленим журналістам».

Власником ПП «Гольфстрім» є Сергій Тимчук, а приватної фірми «Тімвел» – Олександр Тимчук. Останній у 2010-2015 роках був депутатом Сумської міськради з фракції партії «Рідне місто», від якої йшов у мери колишній градоначальник Геннадій Мінаєв. У 2015 р. Тимчук балотувався до Сумської міськради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», але не пройшов.

Як повідомляли «Наші гроші», прокуратура також вважає, що службовці КУ «Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів № 20», діючи у змові з службовими особами ПФ «Тімвел», привласнили гроші, які були виділені на ремонт школи. Слідчі з’ясували, що школа заплатила фірмі екс-депутата Тимчука більше мільйона за вікна та двері, за які роком раніше заплатили батьки учнів.

Засновниками ТОВ «Будівельно-монтажне управління №3» з Сум є Микола Сердюк та Володимир Заєць, директор Іван Андрущенко.