Залізничники заточили 26 мільйонів на охорону під новачка з поліцейським корінням
07.05.2020   //  

ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» («КД МППЗТ») Мінінфраструктури 29 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Легал Форс» РІ Груп» охоронні послуги за 25,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом року фірма охоронятиме території та об’єкти 22 філій замовника. Йдеться про 55 цілодобових та 3 нічних постів охорони. Година роботи охоронника коштує 52 грн.

Торік послуги ТОВ «Констебль» були на 27% дешевші – 41 грн./год., але не було вимог щодо тиру, аудитора, квадрокоптера, адвокатів та вогнепальної зброї, про які нижче.

Ціна нинішньої угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 25,91 млн грн.

«Легал Форс» РІ Груп» отримала підряд без конкуренції, бо більше ніхто не прийшов на торги. Замовник дуже суворо виписав технічні вимоги до потенційних учасників торгів.

  • Зокрема тендерна документація вимагала, щоб виконавець мав власну диспетчерську службу або кол-центр чи іншу службу, що працює цілодобово без перерв і вихідних.
  • До того ж, для участі треба було мати у власності, оренді чи користуванні стрілецький тир з довжиною галереї не менше 50 м, який має дозвіл МВС протягом останнього року. При цьому учасник повинен був надати договір з таким тиром на проведення занять принаймні трьох інструкторів-стрілків IPSC зі стрільби з охоронцями, а також копію екзаменаційної відомості з підсумками контрольних стрільб. На відомості повинні бути підписи і печатки підприємства, що має дозвіл МВС на роботу тиру.
  • Крім того, потрібно було мати чи орендувати безпілотник або квадрокоптер з якістю відео не менше 4К Ultra HD 3840х2160 30р і часом польоту не менше півгодини.
  • Також потрібні не менше 15 супутникових GPS-трекерів з «тривожною кнопкою».
  • У штаті мало бути не менше чотирьох охоронців з дозволами на володіння і користування вогнепальною зброєю, а також один сертифікований аудитор.
  • Ще учасник повинен мати чи залучити не менше п’яти адвокатів. У разі залучення за договором з адвокатським об’єднанням вони мають прибувати протягом двох годин.

Нагадаємо, «КД МППЗТ» проводить закупівлі за спрощеною/допороговою процедурою, оскільки не вважає себе замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі», здійснюючи діяльність на комерційній основі. Тому умови його тендерної документації неможливо оскаржити в АМКУ (детальніше про це читайте в новині «Київ-Дніпровське МППЗТ» у суді захистило від АМКУ рідну охоронну компанію, бо – «не замовник»).

Створена в 2018 році столична «Легал Форс» РІ Груп» вперше отримала державний підряд. Засновниками фірми є директор Володимир Масленніков із Дніпра, Володимир Бова з Чернігівщини і ТОВ «Юридична компанія «Ревелін Інформейшн», яка належить киянці Наталії Гоменюк та зареєстрованому в окупованій Горлівці Олександру Кеєру.

Директором «Ревелін Інформейшн» є Андрій Гоменюк, який у 2016 році був заступником начальника ДУ «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України». Тоді ж там само Олександр Кеєр працював заступником начальника відділу. Що до Володимира Масленнікова, то дніпровець з такими ПІБ того ж року працював оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області.

Виконавець приніс договори з АО «Ревелін Інформейшн Груп» Олександра Кеєра та Андрія Гоменюка і з тиром ТОВ «Київ Щит» Володимира Бови та Андрія Звезділіна.