Поліція розслідує поставку в дитячу лікарню дезінфекційних засобів-підробок
07.05.2020   //  

Поліція вважає, що службові особи ТОВ «Дезодар» у змові із службовцями ТОВ «Він стрім» заволоділи бюджетними коштами у розмірі 117 тис грн., які виділені КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської облради на засоби для догляду за руками та нігтями, які не відповідають умовам договору, укладеного медзакладом із «Дезодар». Про це свідчить ухвала Корольовського райсуду м. Житомира від 21 квітня.

У березні до слідчого управління  ГУНП в Житомирській області надійшли матеріали від заступника начальника Управління Служби безпеки України в Житомирській області – начальника відділу БКОЗ полковника Шмагельського О. про те, що цьогоріч в області невідомі реалізують контрафактні дезінфекційного засоби виробництва «Він стрім» з підробленим товарним знаком ТОВ «Клін стрім».

Окрім цього, до поліції звернувся із заявою про вчинене кримінальне правопорушення директор ТОВ «Клін стрім», який теж повідомив про реалізацію невідомими контрафактного дезінфекційного засобу виробництва «Він стрім» з підробленим товарним знаком «Клін стрім».

Слідчі встановили, що 17 березня Комунальне некомерційне підприємством «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» замовило «Дезодар» засоби для догляду за руками та нігтями за 117 тис грн. Згідно зі специфікацією, «Дездодар» мав поставити  лікарні 500 флаконів товару з найменуванням «Клін стрім 1л» по 281 грн.

Товар був поставлений лікарні. Водночас на підставі заяви директора КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» в кімнаті зберігання дезінфікуючих засобів було проведено огляд товару, і встановлено, що у кімнаті зберігається 62 картоні коробки, в яких виявлено 499 пляшок з дезінфікуючим засобом «Клін стрім 1л», де на кожній із пляшок зазначено: «Виробник: ТОВ «Він стрім», а не «Клін стрім»

Слідчі дійшли висновку, що «Дезодар» в порушення умов договору поставив завідомо неякісний товар КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня», так як «Він стрім» не зареєстрований як виробник вказаної продукції. Використання такої продукції, якість та походження якої викликають об`єктивні сумніви у лікувальній діяльності закладу, може призвести до створення антисанітарних умов та до негативних наслідків як медичного персоналу лікарні, так і пацієнтів.

Працівники УСБУ в Житомирській області встановили, що до протиправної діяльності, пов`язаної з заволодінням бюджетними коштами під час постачання КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» товару, який не відповідає умовам договору (підробленого дезінфекційного засобу «Клін стрім» об`ємом 1 л), причетний керівник ТОВ «Дезодар» та директор ТОВ «Він стрім». А дезінфікуючий засіб «Клін стрім», який не відповідає умовам договору, виготовляється ТОВ «Він стрім» за адресою: м. Київ, вул. Світлогірська, буд. 2/25.

ТОВ «Дезодар» зареєстроване у 2018 р. у Бучі Київської обл., власник та директор Вадим Дятлов. Згідно з «Прозорро», у 2018-2020 рр. фірма виграла тендерів на загальну суму 34,88 млн грн.

Засновниками київського ТОВ «Він стрім» є директор Вірьовкін Микола Ігорович, Тарас Кирисенко та Норік Геворкян.

Власниками житомирського «Клін стрім» є Вірьовкін Олександр Ігорович та Ігор Коцюба.