Сімейство мера Ужгорода монопольно контролює всі реально працюючі автовокзали Закарпаття
24.04.2020   //  

ПАТ «Закарпатавтотранс» володіє 19 автовокзалами з 21 діючих в Закарпатській області. При цьому автовокзали конкурентів фактично вже припинили свою діяльність.

Про це написав Павло Лісниченко в виданні «RegioNews».

До списку власників крупних пакетів акцій «Закарпатавтотранс» входить Наталія Андріїва –  депутата Закарпатської обласної ради трьох останніх скликань та президента футбольного клубу «Ужгород». А ще дружина його  брата, мера Ужгорода Богдана Андріїва – Влада Андріїва, а також Наталія Кречко – дружина директора підприємства Йосипа Кречко.

У 2019 році Богдан Андріїв балотувався до парламенту від «Опозиційного блоку», а Андрій Андріїв як самовисуванець.

В 2018-му проти Богдана Андріїва порушують кримінальну справу за підозрою у розкраданні 4,6 млн грн. під час реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо» та участь у підробці документів. Мера навіть було арештовано на два місяці, а тодішній голова ОДА Геннадій Москаль висловив готовність взяти посадовця на поруки. Зрештою, сплативши 440 тис грн. застави Богдан Андріїв вийшов з під арешту.

Загалом сімейство Андріївих володіє 18 підприємствами, як то ТОВ «Євроімекс», що займається реалізацією проектів альтернативної енергетики, ТОВ «Сонячна Енергія Плюс» з мережею сонячних електростанції в Ужгородському районі та ТОВ «Гідро плюс», яке має власну мікро-ГЕС та ліцензію з виробництва електроенергії.

Одну автостанцію у місті Хуст має у власності ТОВ «Свімад», власниками якого є депутат Ізянської сільської ради Хустського району Володимир Мадяр  та дружина екс-депутата Закарпатської обласної ради та екс-голови Берегівської РДА Ігоря Свищо – Наталія Вищо.  А розташований у місті Іршава автовокзал записаний на приватного підприємця Миколу Регу, співзасновника чеської фірми-перевізника «Rega&R».

Проте, як стало відомо з рекомендації Закарпатського обласного відділення Антимонопольного комітету України від 9 липня 2019 року, автовокзали  ТОВ «Свімад» та підприємця Миколи Реги  фактично припинили свою діяльність ще на початку 2018-го року.