Потьомкінський завод «Укравтодору» чи чудеса ржавої техніки? (відео)
21.04.2020   //  

Автор публікації – Юрій Ніколов

Жорстка заруба на тендерах по ремонту траси М-21 в межах Житомирської області дозволила нам побачити що таке асфальтобетонний завод (АБЗ), яким розпоряджається облавтодор. Це зображення і відео «Нашим грошам» надіслали з заводу у селі Бондари Овручського району Житомирської області. Ось так виглядає місце, де по ідеї виготовляють асфальт для ремонту доріг – вітер гоняє молекули повітря поміж ржавих залізяк:

Але може воно так і треба. Бо по документам ви бачите завод, який місяць тому виготовив певну кількість асфальту, якої вистачило спеціалістам державного підприємства «ДерждонНДІ» аби вони 10 березня видали атестат про те, що цей завод – ок. До атестату вони приклали договір з ТОВ «СП «Автострада» про те, що атестацію житомирського заводика провели на замовлення і гроші цієї фірми (про всяк випадок відразу уточнюємо – це не бозна які гроші, а всього 76 тисяч гривень, згідно калькуляції більша частина пішла спецам зарплату по тисячі гривень на добу та податки).

«Автострада» приклала цей атестат до своїх документів і надіслала на три тендери Житомирської Служби автодоріг по ремонту траси М-21 поборотись за перемогу очікуваною вартістю 603,99 млн грн.

Навіщо фірма подала документи занедбаного заводу? Тому що «Укравтодор» забажав, аби учасники тендерів возили асфальт з АБЗ, встановлених не далі ніж 150 кілометрів місця ремонту. Свого заводу поруч у «Автостради» не було, тому фірма вирішила домовитись з облавтодорівцями про поставки з їхнього заводу у Бондарах. А оскільки цей АБЗ, судячи з фото та відео, вже давно нікому не був потрібен, то швиденько організували атестацію на укравтодорівському «ДерждорНДІ». Щоб хоч по документам він виглядав пристойно.

Ну а тепер перейдемо до пропозиції силовикам. Якщо перемогу у цих тендерах таки отримає «Автострада», то можна буде зробити невеличке кіно. Потрібно влаштувати відеоспостереження на цьому АБЗ в Бондарах і чекати – коли ж тут почнуть калапуцати асфальт і чи приїдуть сюди насправді фахівці «ДерждоНДІ» здійснювати «нагляд за стабільністю якості виготовлення асфальтобетонних та щебенево-мастикових сумішей асфальтобетонних сумішей на АБЗ «ДС-158» з травня 2020 року, як це вони зобов’язались робити по договору за підписом директора ДП Артема Безуглого. Якщо виявиться, що завод «потьомкінський» і «Автострада» насправді тягатиме асфальт не з цього АБЗ, а в порушення вимог «Укравтодору» везтиме з якогось іншого заводу на відстані понад 150 км, то можна буде монтувати кіно з титрами із Кримінального кодексу. Наприклад:

«Стаття 366. Службове підроблення

1.Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів караються штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років…»

 

Блог від: Юрій Ніколов