Під офісом Коломойського засвітився товариш Холодницького, САП якого наглядає за справою «Приватбанку»
16.04.2020   //  

Автомобіль близького товариша керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького – Богдана Якимця перебував під офісом Ігоря Коломойського в той час, коли його відвідував юрист  бізнесмена, що працює в справі «Приватбанка».

Про це йдеться в сюжеті Анастасії Усенко для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Бізнес-центр «Міленімум» знаходиться в самому центрі Києва на вул. Володимирська, 12. В будівлі розташовано офіс Ігоря Коломойського.

19 березня журналісти зафіксували під бізнес-центром  Mercedes Gelendwagen, який записаний на 65-річного Ярослава Якимця. Найвірогідніше, цією автівкою користується його син – Богдан Якимець, друг і «неформальний помічник» керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка в тому числі займається і справами «ПриватБанку», Назара Холодницького.

За інформацією джерел програми, Якимець може виступати інформаційним посередником між Холодницьким та офісом Коломойського.

У 2018 році ЗМІ повідомляли, що правоохоронці провели обшуки у Якимця в справі про вимагання $2 млн у податківця Станіслава Денесюка. Тодішній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в цій справі НАБУ та ГПУ прослуховували Холодницького.  Участь в цій оборудці Якимця не довели.

У коментарі програмі Холодницький підтвердив, що товаришував із Богданом Якимцем, але не знає з яких причин авто Якимця могло знаходитися під офісом олігарха.

Автомобіль Якимця був помічений біля БЦ «Міленімум» в один день, коли офіс відвідував нардеп Олександр Дубинський (Слуга народу), який відкрито виступає союзником Коломойського.

Того ж вечора 19 березня під бізнес-центром «Міленіум» журналісти зафіксували у компанії Дубінського і юриста В’ячеслава Краглевича.

Краглевич – один із партнерів юридичної компанії «Equity», яка має тісні зв’язки з екс-нардепом Олександром Грановським, відомим своїм впливом на суди під час націоналізації «Приватбанку» за часів президентства Порошенка. При цьому, Краглевич щонайменше з 2017 року представляв інтереси ряду компаній з орбіти партнерів Ігоря Коломойського  – родини бізнесменів Суркісів – в справі повернення грошей з «Приватбанку».

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує справу №52017000000000153 про можливе нанесення державі збитків у розмірі 116,8 млрд грн. внаслідок додаткової капіталізації «Приватбанку». 15 березня «Приватбанк» повідомив, що Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу та залишив у силі постанову Печерського райсуду, якою той зобов’язав банк виплатити офшорним компаніям братів Суркісів понад $250 млн.