COVID-2019 МВС купило апарати ШВЛ на чверть дорожче від усіх
15.04.2020   //  

Центральний госпіталь МВС України 10 квітня уклав угоду з ТОВ «Мрія-Медікал» про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень для лікування нового коронавірусу на 51,15 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року в Київ поставлять повністю оплачені наперед 50 апаратів штучної вентиляції легень Brightfield S1200 (Швеція) експертного класу по 1,02 млн грн.

Нещодавно інші замовники купували такі самі апарати у ТОВ «Медхолдінг» на 14-31% дешевше: КНП «Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги» – по 780 тис грн., АТ «Турбоатом» і КНП «Центральна районна лікарня» Гайворонської районної ради – по 800 тис грн., КНП «Богодухівська центральна районна лікарня» – по 900 тис грн.

Раніше у відкритих джерелах такі апарати можна було знайти у продажу по 800 тис грн., що на 28% дешевше. Однак зараз в умовах ажіотажного попиту під час пандемії нового коронавірусу вони не в наявності або під замовлення, але невідомо, чи актуальна ціна.

Київська «Мрія-Медікал» зі статутним капіталом 20 тис грн. зареєстрована 23 січня 2020 року, тобто майже три місяці тому. Засновником і директором є киянка Діана Бардаченко, донька головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Миколи Бардаченка. У мережі «Linkedin» вона назвала себе комерційним менеджером ТОВ «Мед Текнолоджі» Максима Савченка.

Раніше новачок узяв підрядів лікарень щодо захисного одягу і тестів ПЛР на 9,23 млн грн.