«Вавришівці» пробивають забудову зсувонебезпечного схилу на Печерську через суддю з Окружного
13.04.2020   //  

Суд зупинив дію рішень Департаменту Держархбудінспекції у м. Києві від 6 грудня 2019 року про скасування містобудівних умов та обмежень та анулювання дозволу на виконання будівельних робіт з будівництва житлового комплексу по вул. Вільшанській, 2-Б між будинками № 2-А на вул. Вільшанській та № 16 на вул. Професора Підвисоцького у Печерському районі столиці. Про це свідчить ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва від 4 березня.

Фото станом на 2013 рік.

Також суддя Амельохін заборонив Департаменту ДАБК у м. Києві і ДАБІ України виключати з єдиних реєстрів запис про реєстрацію вказаних містобудівних умов та обмежень (МУО), а також запис про дозвіл на виконання будівельних робіт.

Таке рішення ОАСК прийняв у якості забезпечення позову ТОВ «Український фонд розвитку регіонів», яке вимагає визнати недійсними рішення Держархбудінспекції.

Нагадаємо, у 2005-2006 рр Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» та ТОВ «Інноваційна Будівельна Компанія» двох земельних ділянок площею 0,64 га і 1,69 га по вул. Вільшанській, 2-6 між будинками № 2-а на вул. Вільшанській та № 16 на вул. проф. Підвисоцького для будівництва житлово-громадського комплексу.

У лютому 2013 року фірми отримали МУО забудови цих ділянок. А у серпні 2019 року вони уклали з ТОВ «МК 8» договір про інвестування та делегування функцій замовника.

24 вересня 2019 року ТОВ «МК 8» отримало дозвіл на виконання будівельних робіт, який 19 грудня був анульований. Підставою такого рішення ДАБІ стали результати позапланової перевірки, зокрема, встановлено невідповідність намірів забудови ділянок положенням Генплану м. Києва, у тому числі щодо висотності об’єкта будівництва. Як повідомлялося, проект передбачає зведення висоток на 24 поверхи з офісами та торговими центрами на зсувонебезпечному схилі.

У результаті ДАБІ скасувала дію МУО, що відповідно є підставою для анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

Засновниками ТОВ «МК 8» є АТ «ЗНВКІФ «Атлон», а керівником з липня 2019 року є Сергій Софієв – це менеджер Андрія Вавриша. Із 2017 по 2019 рр керівником «МК 8» був Вадим Струневич, народний депутат від «Слуги народу», якого теж пов’язують із Вавришем. Керівником фонду «Атлон» є  юрист Вавриша – Андрій Овсій.

Андрій Вавриш – це нинішній власником SAGA Development, колишній заступник директора Департаменту містобудування КМДА, відомий також як друг керівника Офісу Президента Андрія Богдана.