COVID-2019 Чорноморськ купив апарати для вентиляції легень дорожче за Білу Церкву, Дніпро і Львів
23.03.2020   //  

Відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради Одеської області 18 березня уклало угоду з ТОВ «Медгарант» про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень на 1,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 квітня у КНП «Чорноморська лікарня» поставлять два апарати інтенсивної терапії V8600 середнього класу виробництва компанії «Oricare, Inc» (США) по 850 тис грн.

Днями КНП «Білоцерківська міська лікарня №3» замовило в іншої фірми такий апарат інтенсивної терапії зі стартовим комплектом на третину дешевше – за 635 тис грн.

Крім того, КНП «Міська клінічна лікарня № 21 ім. проф. Є.Г.Попкової» (Дніпро) купило такі апарати у «Медгаранта» на 16% дешевше – по 730 тис грн., а КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» в іншої фірми на 9% дешевше – по 780 тис грн.

У відкритих джерелах немає даних про ціну таких апаратів у вільному продажі.

Як повідомляли «Наші гроші», столична фірма «Медгарант» належала до групи братів Германа та Володимира Фісталів. Зараз її записано на киянина Олександра Островського, а директором є Ольга Кривокобильська. Із 2008 року фірма натендерила 2,34 млрд грн.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада України вивела з-під дії закону «Про публічні закупівлі» закупівлі для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Перелік таких товарів, робіт чи послуг і порядок їх закупівлі затверджуються Кабміном. За результатами такої закупівлі замовник оприлюднює у «Прозорро» договір з усіма додатками, а також звіти про укладений договір і виконання договору. У разі недотримання вимог щодо публікації таких звітів винні особи притягаються до відповідальності відповідно до закону.