Коштовні автівки і пільгові квартири простих інспекторів митниці (фото, відео)
19.03.2020   //  

Співробітники митного посту «Київ-Західний» Київської міської митниці ДМС не декларують записані на родичів коштовні автомобілі. Натомість задекларована нерухомість суттєво відрізняється від ринкової вартості.

Про це йдеться в сюжеті Юлії Хімерик, Вадима Коршенка та Вадима Поньки для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Інспектор митного посту «Київ-Західний» Олександр Сімчук користується BMW X5М 2019 року випуску, вартість якої близько $90 тис. Авто оформлене на сестру його дружини – Ірину Пасюту. Родичка митника – звичайна фітнес-тренерка в одному зі спортивних клубів Києві і, за даними програми, не мала жодних доходів, співмірних із покупкою такої дорогої автівки.

За останні кілька років на Пасюту  оформлювали цілу низку елітних автомобілів: три Mercedes-Benz, дві BMW, Lexus, Toyota LAND CRUISER, та навіть Jaguar. Судячи із фото, які розміщує в соцмережах дружина Сімчука, на оформлених на родичку автівках їздив саме митник і його сім’я

Також Сімчук користується  Toyota RAV4 вартістю $18 тис, яка оформлена на батька. Той працював у районній лікарні маленького містечка Теплик Вінницької області. А мати-вчителька купила синові-митнику квартиру у столичній новобудові ринковою вартістю понад $100 тис.

Жодну автівок, які оформлювалися на Пасюту чи батька, митник Сімчук не декларував. Зарплатня Сімчука згідно з останньою оприлюдненою декларацією – заледве 9 тис грн./місяць.

Інший інспектор «Київ-Західний» – Лариса Тиква, задекларувала нову Suzuki SX4 вартістю $20 тис.

У 2015-му Тиква придбала квартиру на майже 80 кв м, ціна в декларації – близько $37 тис . Житло знаходиться у ЖК «Зелений острів», де квадратний метр без ремонту там коштує $1600-1700. У мережі є оголошення про продаж квартири з метражем, ідентичним до квартири митної інспекторки, за 134 тисяч доларів. Тобто в декларації зазначена ціна – втричі нижча за реальну ринкову.

Зарплатня Тикви п’ять років тому, коли вона купувала цю квартиру,  була близько 6 тис грн./місяць.

Ще один звичайний інспектор на цьому митному пості – 28-річний інспектор Руслан Серветник. У 2014 році на той момент митник-початківець придбав квартиру площею 114 кв м за $145 тис. Наразі його зарплатня на митниці – 9 тис грн. на місяць.

Їздить Серветник на Volvo S90, яка записана на  його батька – Артура Серветника. Транспорт привезений  з аукціону США і за словами Серветника-старшого обійшовся в $20 тис. На матір митника оформлена Аcura RDX, ринкова вартість такої – ще близько $20 тис . Також у батьків є комерційна нерухомість у новобудові в Києві: два нежитлових приміщення, ринкова вартість котрих близько $350 тис.

Батько митника Серветника до виходу на пенсію також працював на митниці. За даними програми,  за останні десять років офіційні доходи батьків митника склали близько 460 тис грн.