Коломойський виграв у свого дилера 36 мільйонів на хлор для Харкова за старою ціною
10.03.2020   //  

КП «Харківводоканал» 2 березня за результатами тендеру замовило ПрАТ «Дніпроазот» рідкого хлору на 36,24 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч завод-виробник має поставити 1 208 т рідкого хлору в залізничних цистернах по 30 тис грн. за тонну, що дорівнює торішній ціні від нього для «Харківводоканалу».

Нагадаємо, у січні «Дніпроазот» продав рідкий хлор КП «Дніпроводоканал» (м. Дніпро) у балонах і контейнерах по 45 763 грн./т, ПрАТ «АК «Київводоканал» – у балонах по 42 тис грн./т, а КП «Аульський водовід» (Дніпропетровська обл.) – у балонах і контейнерах по 35 904 грн./т. Це від чверті до півтора раза дешевше від ціни поставки в цистернах у Харків.

Ціна нинішньої угоди на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 38,66 млн грн.

Єдиним конкурентом із продукцією того ж самого «Дніпроазоту» було ТОВ «Аульська хлоропереливна станція» (смт. Аули, Криничанський р-н, Дніпропетровська обл.) Сергія Литвиненка та Олега Безуса, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Раніше, до 2018 року «Дніпроазот» постачав рідкий хлор комунальникам переважно за посередництва інших приватних фірм. Улітку 2018 року він повідомив про припинення поставок і виробництва. Прийняте рішення пояснювали «значними збитками», які компанія понесе через підвищення ціни на газ і «загальною ситуацією на ринку мінеральних добрив». Завод контролює група «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Працівники на мітингу в Кам’янському вимагали відновити роботу заводу, що зрештою і відбулося.