Підприємиця вимагає в АРМА та її управителя мільйони гривень відшкодування майнової шкоди
06.03.2020   //  

Тетяна Козачек звернулася до суду з позовом  до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), армівського управителя ТОВ “Мрія Сервіс”, держави Україна в особі Державної Казначейської служби та Міністерства юстиції. Жінка просить стягнути солідарно з усіх відповідачів 4,6 млн грн в рахунок відшкодування майнової шкоди, завданої незаконними діями АРМА. Про це стало відомо з ухвали Гусятинського районного суду Тернопільської області від 20 лютого 2020 року та сайту “Судова влада”.

Суд залишив дану заяву без руху, надавши Козачек строк для усунення недоліків у документі. Зокрема, позивачці треба зазначити в заяві відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися та вказати  попередній розрахунок суми судових витрат, які понесла чи очікує понести у зв`язку із розглядом справи. Також Козачек мала до позовної заяви додати документ про сплату судового збору.

У січні Козачек подавала схожий позов до Печерського райсуду Києва. Відповідачі були ті ж самі, але  сума бажаного відшкодування більша – 10,9 млн грн. Втім, і Печерський суд позов Козачек залишив без руху, надавши строк для усунення недоліків в позовній заяві, зокрема, жінка мала надати обґрунтування, чому Мін’юст залучений у справі в якості відповідача, а ще сплатити судовий збір.

Деталізації по цій справі судовий реєстр не містить. За даними Єдиного реєстру юросіб, Тетяна Козачек – фізична особа-підприємець з Києва, основний вид діяльності її ФОПу – виготовлення виробів із хутра.

За даними, наданими на запит “Наших грошей”, АРМА повідомило, що ТОВ “Мрія Сервіс” підписала договір управління з АРМА 19 листопада 2018 року. Управляла ТОВ сільськогосподарською технікою, переданою в АРМА ось по цій ухвалі, забороненій до оприлюднення в реєстрі судових рішень. Невдовзі арешт сільськогосподарської техніки було скасовано, тому договір управління між АРМА і ТОВ “Мрія Сервіс” припинили. ТОВ “Мрія Сервіс” через ТОВ “Салік Україна” володіє британська “Salik (UK) Limited”, яка, за даними АМКУ,  має стосунок до “Saudi Agricultural and Livestock Investment Co. (SALIC)”, що належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія. 26 жовтня 2019 р. АМКУ надав компанії “Salik (UK) Limited” дозволу на придбання контрольного пакету акцій компанії “Mriya Holding Cyprus Limited” та низки підприємств холдингу.