Прокуратура підозрює військових та пов’язані фірми у розкраданнях на ремонті казарм за 110 мільйонів
05.03.2020   //  

Прокурора військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону розслідує закупівлі військовою частиною в/ч Т0310 (м. Дніпро) будівельних робіт та ремонту казарм у пов’язаних між собою фірм ТОВ «Афінацентр» та ТОВ «Дніпроснабгруп» на загальну суму 106,84 млн грн. Про це свідчать ухвали Індустріального райсуду Дніпра від 26 лютого.

Так, слідчі встановили, що в/ч Т0310 та «Афінацентр» уклали 13 договорів щодо оздоблювальних робіт, улаштування внутрішніх мереж, виконання загально-будівельних робіт на загальну суму 58,79 млн грн. Наразі фірмі «Афінацентр» перераховано понад 44,00 млн грн.

Також між в/ч Т0310 та «Дніпроснабгруп» укладено 24 угоди про капітальний ремонт казарм на загальну суму 48,05 млн грн. Цій фірмі перераховано понад 14,00 млн грн.

Слідчі встановили, що «Афінацентр» та «Дніпроснабгруп» є взаємопов`язаними фірмами, які у змові з посадовими особами в/ч Т0310 створили штучну конкуренцію при проведенні публічних закупівель з розподілом кількості укладених договорів.

Правоохоронці також з’ясували, що фірми «Афінацентр» та «Дніпроснабгруп» виконують одна у одної субпідрядні роботи по договорам з військовою частиною. ТОВ «Дніпроснабгруп» було перераховано на рахунки ТОВ «Афінацентр» понад 24,00 млн грн. В свою чергу, «Афінацентр» перерахувало понад 12,00 млн грн.

За даними поліції, роботи виконувались не в повному обсязі, з неякісних матеріалів, із завищенням вартості робіт, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів КБ-3, КБ-2в.

Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням надати їм доступ до документів щодо згаданих робіт, які знаходяться в «Афінацентр», «Дніпроснабгруп» та в/ч Т0310. Суд відмовився задовольнити клопотання.

ТОВ «Афінацентр» з м. Кам’янське належить Івану Зигалу, директор Олександр Фесенко.

ТОВ «Дніпроснабгруп» теж з м. Кам’янське. Воно записане на Антона Момента та Євгена Герасименка, який у 2014-2016 рр. був директором ТОВ «Афінацентр»

Згідно з даними «Прозорро», майже всі замовлення від військової частини фірми отримали у 2019 році.