Сільрада закупила у ексклюзивного ФОП надкоштовну картоплю по 25 гривень
25.02.2020   //  

Нерубайська сільська рада Біляївського району Одеської області уклала угоду з ФОП ФОП Головіна Вікторія Олександрівна щодо постачання картоплі на суму 199 тис грн.

Про це пише видання «Монітор».

В системі «Прозорро» сільрада за процедурою звітування повідомила про укладання угоди 20 лютого, але саму угоду не оприлюднила. Підприємцю замовлено поставити до 31 грудня 7960 кг картоплі. Розрахунки показують, що вартість кілограма закупівлі складає 25 грн.

За даними видання, станом на лютий гуртові ціни на картоплю в Одеській області складають 8-9 грн./кг., а восени держустанови Одеської області закуповували по ціні 13-14 грн./кг. Найдорожчі закупівлі з постачання картоплі були укладені по ціні 20 грн/кг.

Прописана в Одесі Вікторія Головіна раніше працювала в ресторанному бізнесі, а в грудні 2017 року зареєструвалася ФОП, але діяльність припинила вже у серпні наступного року. Повторно вона оформила статус підприємця в лютому 2019 року і після цього почала отримувати замовлення – всі виключно від Нерубайської сільради. За цей час вона без тендерів уклала 39 угод на загальну суму 2,65 млн грн.

Нерубайську сільраду під Одесою з 2006 року очолює Василь Юрківський. Прокуратура його підозрювала в порушенні Закону «Про запобігання корупції» через укладання угод в 2015 році з нібито рідною сестрою на суму 118 тис грн. Але суд справу цю закрив, так як родинні зв’язки не були встановлені.