Паркінспекція Дніпра дала 19 мільйонів на софт партнера Дзекона із послугами і товарами
22.02.2020   //  

За рік Інспекція з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради уклала шість угод із ТОВ «Парк Технолоджи» і ТОВ «ЮНІП Україна» щодо обладнання, послуг і софту на загальну суму 18,62 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Із «Парк Технолоджи» уклали три договори про постачання софту «UNIP Інспектор» для автоматизації контролю за дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на 14,11 млн грн. Першу закупівлю провели через відкриті торги, а інші дві – за переговорною процедурою для сумісності. Розробником софту є «ЮНІП Україна», яка надала «Парк Технолоджи» ексклюзивне право на його постачання.

Також «Парк Технолоджи» отримала два підряди щодо 100 тис послуг із надання доступу до Автоматизованої інформаційної системи центральної обробки даних інспекторів з паркування на 2,99 млн грн. На обох тендерах спаринг-партнером був вищезгаданий розробник «ЮНІП Україна». Вартість однієї послуги доступу становить 30 грн.

Послуга включає синхронізацію інформації центру обробки даних (ЦОД) із системою виявлення та фотофіксації порушень, створення в ЦОД постанови про адміністративне правопорушення, підготовку до передачі цієї постанови до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, захист від несанкціонованого доступу, ведення електронного журналу подій запитів і відповідей, а також підтримку оновлення інформації ЦОД в режимі реального часу та консультації посадовців замовника.

Крім того, «Парк Технолоджи» за 288 тис грн. поставила 24 чекові принтери Datecs DPP-250 (Болгарія) по 12 тис грн., або 399 євро. Нині в інтернет-магазинах вони продаються по 8 0378 550 грн., або 304-324 євро, що від чверті до третини дешевше за тендерну ціну.

Сама ж «ЮНІП Україна» поставила Інспекції апаратну частину на 1,24 млн грн. Мова йде про 42 захищені планшети Logic Instrument Fieldbook K80 Android 5.1 діагоналлю 8″ по 29 500 грн. Зараз вони продаються лише у «Фокстроті» значно дорожче – по 47 799 грн.

Засновником столичної «Парк Технолоджи» значиться директор Микола Мислинський із Києва. Раніше засновниками були екс-директор Ольга Овсієнко й Олег Клевцов із Дніпра.

Столична «ЮНІП Україна» належить фірмі «ЮНІП АГ» («UNIP AG», Швейцарія), а кінцевими бенефіціарами є громадяни України Юрій Макаренко та Ілля Солодовський.

Нагадаємо, Солодовський в 2011 році був введений до наглядової ради «Укртелекому». Він був директором ТОВ «ЄСУ», через яке проводилась приватизація «Укртелекому». Також Солодовський співволодіє ТОВ «СТ «Нові лісники» з Ігорем Зіміним і Георгієм Дзеконом, керівником «Укртелекому», який проводив приватизацію державної компанії. Після Майдану Дзекон за цю справу був спочатку оголошений у розшук, а потім знятий.

У 2016 році «Укрпошта» без тендеру замовила SMSок на 1,80 млн грн. у ТОВ «Центр глобальних повідомлень Україна» дорожче від тарифів операторів. Ця компанія належить Іллі Солодовському, Юрію Макаренку та екс-нардепу від БЮТ Євгену Зіміну, який на той час був керівником ІТ-відділу «Укрпошти». Це син вищезгаданого Ігоря Зіміна.