Суд оштрафував на 25 тисяч сільського голову, який за день отримав два хабара за землю
17.02.2020   //  

Рогатинський райсуд Івано-Франківської області визнав винним сільського голову Верхньої Липиці Володимира Галушку у шахрайстві, підробленні службових документів та зловживанні впливом і призначив йому 25,5 тис грн. штрафу. Про це пише «Курс» з посиланням на вирок суду від 5 липня.

Слідчі у суді довели, що голова отримав від двох підприємців 5 тис грн. і 100 тис грн. за виділення та здачу в оренду землі.

Галушку затримали на хабарі у березні 2018 року. Взяли його під час отримання 100 тис грн. у службовому кабінеті. За ці гроші він обіцяв чоловікові віддати в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Кількома годинами до цього у костелі Святого Миколая Галушка отримав від іншого чоловіка 5 тис грн. за виділення ділянки 40 соток під кафе біля автомобільної дороги в напрямку з міста Рогатин до міста Тернополя. Задля цього сільський голова вплинув на рішення місцевих депутатів.

Під час затримання Галушці інкримінували ч. 3 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди. Покарання – від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

З часом кваліфікацію змінили і вже у суді Галушці інкримінували три статті: зловживання впливом, підроблення службових документів та шахрайство.

У суді Володимир Галушка визнав себе винним і підтвердив два факти отримання грошей. Казав, що кається, засуджує свою поведінку і просив суворо його не карати.

В результаті суд визнав його винним за трьома статтями та призначив покарання у вигляді 25 500 грн. штрафу.