Підрядник мерії Черкас купив у брата мера автомобіль у 9 разів дорожче від ціни покупки
17.02.2020   //  

Бондаренко переховується від прокуратури в Mercedes-Benz

Брат міського голови Черкас Анатолія Бондаренко – Микола Бондаренко, продав підприємцю Македону Рустамяну автомобіль Mercedes-Benz S500 2010 року випуску за 1,34 млн грн.

Про це пише видання «18 000» з посиланням на декларацію Миколи Бондаренка, який займає посаду заступника селищного голови Лисянки Черкаської області.

Автомобіль було продано в жовтні 2019 року. Бондаренко декларував, що у 2018 році автівка була придбана  всього за 151 тис грн.,  що у 9 разів менше ціни майбутнього продажу

Відповідно до інформації порталу Auto.Ria, середня ринкова вартість автомобіля у відповідній комплектації не перевищує $25 тис, або близько 700 тис грн..

Проданий автомобіль фактично перебував у користуванні мера Черкас Анатолія Бондаренка. Саме на ньому він влітку минулого року показово возив молодят. Також саме в ньому барикадувався від вручення підозри місцевими прокурорами роком раніше.

Покупець автомобіля Македон Рустамян є одним із підрядників, з яким співпрацювала Черкаська міська рада за роки каденції Анатолія Бондаренка. Зокрема, відповідно до системи «Прозорро» та порталу Spending.gov.ua, за 2017-2018 роки підрядник отримав з місцевого бюджету близько 6 млн грн. за ремонт вулиць міста.

Усі відповідні договори були укладені з ним без застосування тендерних процедур. Рустамян зареєструвався підприємцем всього за кілька днів до того, як отримати перший підряд від Черкаської міської ради у 2017 році.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, зараз Анатолій Бондаренко користується іншим седаном – Mercedes-Benz 2015 року, який перебуває у власності ще одного жителя Лисянки – Григорія Заїчка.

Нагадаємо, в 2017 Микола Бондаренко був фігурантом скандалу, коли власником земельних ділянок в елітному мікрорайоні Черкас Соснівці, які раніше були безкоштовно виділені третім особам.