ОДА та СБУ підозрюються в сприянні фірмі керівництва з нелегальними білбордами
05.02.2020   //  

Державне бюро розслідувань підозрює посадовців Херсонської ОДА та Управління Служби безпеки України в Херсонській області в зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди.

Про це пише видання «Мост» з посиланням на ухвали Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 28 січня.

Протягом Протягом 2017-2019 років Херсонською ОДА видано три розпорядження про видачу дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території Херсонського аеропорту. Бажаючих в ці роки розмістити рекламу над автошляхами взагалі не було.

Пропри це ТОВ «Медіапівдень» змогла встановити без дозвільних документів на автодорога областях близько 100 рекламних білбордів з платною рекламою на них. Реклама оплачувалася в тому тому числі в тому числі готівкою, прихованою від оподаткування.

В ДБР встановили, що для демонтажу «Укравтодором» білбордів, розміщених з порушеннями на автодорогах, потрібне подання Херсонської ОДА. Але такого подання в останні три роки жодного не було.

Слідчий в суді клопотав про доступ до банківських рахунків «Медіапівдень» та інформації з телефону його директора, а також телефону, з якого йшли переговори з продажу реклами на білбордах. Суд ці клопотання задовольнив.

Кримінальне провадження внесене до ЄРДР під № 62019080000000473 від 07.10.2019 р.

ТОВ «Медіапівдень» зареєстрована в листопаді 2018 року в Херсоні. Її засновниками є Олег Попов, Оксана Мотрук та Ілона Балонь. Остання – дружина Андрія Балоня, який в листопаді 2019 року був призначений головою. Кіровоградської ОДА, а до цього з травня 2017 року працював заступником голови Херсонської ОДА.

Оксана Мортук – дружина першого заступника УСБУ в Херсонській області Юрія Мотрука.

За даними ЗМІ, білборди «Медіапівдень» на дорогах Херсонщини з’явилися під час виборчої президентської кампанії.