Конкурс на замдиректора ДБР в турборежимі виграв чоловік бізнес-партнерки начальниці ДБР
28.01.2020   //  

Переможець конкурсу на посаду заступника директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов останні два роки пов’язаний через свою дружину з керівницею Бюро Іриною Венедіктовою, яка нині виконує обов’язки директора ДБР.

Про це йдеться у матеріалі Данила Мокрика для програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

Олександр Соколов з 2014 року працював в управлінні Служби безпеки України у Харківській області, звідки родом і сама Ірина Венедіктова. Однак зв’язок між ними простежується не напряму, а через Ганну Соколову – дружину Олександра Соколова.

У своїй декларації за 2018 рік Ганна Соколова задекларувала 125 тис грн. доходу від ТОВ «Перегрін Кепітал Групп». Це – юридична фірма, засновницею якої є Наталія Колесник – свекруха Венедіктової – матір її чоловіка, Дениса Колесника.

Сама Ірина Венедіктова має і прямий зв’язок із юридичною фірмою «Перегрін Капітал Групп». В той період, коли Ганна Соколова отримувала від цієї фірми доходи, Венедіктова офіційно була радницею цього підприємства.

Окрім того, т.в.о. Директора ДБР є власницею двох торгових знаків, в яких фігурує слово «Перегрін». Йдеться про український знак «Центру обслуговування іноземних студентів «Перегрін» і його англійський відповідник.

Також вона неодноразово брала участь у заходах, які проводило підприємство «Перегрін Кепітал Групп». Про це свідчать фотогалереї фірми у соціальній мережі Facebook. На деяких із цих фотографій можна побачити Ірину Венедіктову поруч із Русланом Стефанчуком – нинішнім віце-спікером Верховної Ради.

Нагадаємо, що ДБР оголосила конкурс на заступника та першого заступника директора 30 грудня, а строк подачі документів був до 3 січня. Хоча порядок проведення конкурсів в ДБР відводить на прийом документі вне менше 15 робочих днів.

Конкурс на посаду першого заступника директора ДБР виграв Олександр Бабіков – колишній адвокат Віктора Януковича. Перед цим Бабіков також був пов’язаний із Харковом – працював в прокуратурі Харківської області.

В свою чергу «Центр протидії корупції» в матеріалі на «Українській правді» стверджує, що чоловік Венедіктової -Денис Колесник має вплив на кадрові питання в Бюро. Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі, з’являвся він і у будівлі ДБР, проводить співбесіди з потенційними співробітниками. Завдяки йому був призначений на посаду радника Венедіктової скандальний Руслан Бірюков, який тривалий час працював у Національній поліції та входив до складу конкурсної комісії у ДБР в 2018 році

Сам Денис Колесник є співробітником департаменту кіберполіції Нацполіції.