Освітяни злили тендерному змовнику 1,3 мільйона на запатентовану охоронну систему
27.01.2020   //  

Управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області 21 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Аресконт-Інвест» про охоронні послуги для навчальних закладів на 1,25 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Освітяни замовили встановлення охоронної сигналізації та системи відеоспостереження в 11 школах Кам’янця-Подільського, а також їхнє обслуговування протягом 2020 року.

Тендерна документація вимагала від потенційних учасників надати ліцензійний договір, який підтверджує право на використання патенту на корисну модель №118627 від 10 серпня 2017 року. Технічні вимоги тендеру теж багато в чому повторювали текст цього патенту: «датчик живлення щонайменше одного пристрою відеоспостереження та відеореєстратора вбудовано у сигналізаційний електронний пристрій» і так далі.

Власник патенту опублікував заяву про готовність надання будь-якій особі дозволу на використання запатентованої корисної моделі в офіційному бюлетені «Промислова власність» №20 за 2017 рік. Проте невідомо, чи дійсно він надавав комусь цей дозвіл.

Автором і власником патенту під назвою «Охоронна система «Аресконт» є засновник переможця «Аресконт-Інвест» Володимир Сазонов. Він також володіє ПП «Агентство журналістських розслідувань», а раніше ще й був засновником ПП «Аресконт».

У 2018 році Івано-Франківське тервідділення АМКУ відкрило справу проти «Аресконту» і ПП «Обрій-ІВ» щодо змови на торгах Відділу освіти Стрийської РДА Львівської області, Управління освіти Калуської міської ради Івано-Франківської області та Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради щодо охоронних послуг. У квітні 2019 року «Аресконт» був переоформлений на розшукуваного МВС за дезертирство Любомира Ємчука. У вересні 2019 року антимонопольники оштрафували «Аресконт» і «Обрій-ІВ» на загальну суму 214 тис грн., на три роки заборонивши їм брати участь у відкритих торгах.

Загалом із 2017 року по січень 2019 року «Аресконт» отримав підрядів на 3,04 млн грн., після чого тендерну естафету перейняв «Аресконт-Інвест», зібравши ще 2,39 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було ПП «Охоронна фірма «Коста» Костянтина Старостенка зі статутним капіталом 10 грн., яке взагалі не подало згаданий ліцензійний договір щодо патенту. Воно програло аукціон, тому замовник не оцінював його тендерну пропозицію.

 

Перелік шкіл:

  • Спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням німецької мови
  • Спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням інформатики
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №6
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №7
  • ЗОШ №8 І-ІІІ ступенів
  • Навчально-виховний комплекс №9 імені А.М. Трояна у складі спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови та школи мистецтв
  • ЗОШ І-ІІ ступенів №11
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 ім. Л. Дмитерка
  • Навчально-виховний комплекс №14 у складі спеціалізованої ЗОШ І ступеня з поглибленим вивченням англійської мови та гімназії
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №15
  • ЗОШ №16 І-ІІІ ступенів