Нова «прокладка» з орбіти чиновників узяла 198 мільйонів на догляд вулиць Дніпра
22.01.2020   //  

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 20 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «Ла Страда» утримання автошляхів та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на 198,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч фірма доглядатиме дороги і прибиратиме стихійні сміттєзвалища у Соборному, Шевченківському, Новокодацькому, Центральному та Чечелівському районах Дніпра.

Роботи не менше ніж на 20% вартості угоди виконає субпідрядник ТОВ «Профітек Лтд», якого газета «Лица» пов’язує з Анною Москаленко, заступницею директора Департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Михайла Лисенка. Восени 2019 року Лисенка затримували за підозрою в привласненні бюджетних коштів, але він вийшов під заставу.

Спершу договір уклали на 269,38 млн грн., що було всього на 0,02% нижче від очікуваної вартості закупівлі у 269,43 млн грн. Однак того ж дня його вартість зменшили додатковою угодою з урахуванням фактичного обсягу видатків на чверть – до 198,00 млн грн.

За підсумковою відомістю ресурсів без ПДВ, найбільша сума у 68,46 млн грн. припадала на «Роботу автотранспорту та механізмів» без жодної деталізації по 798 грн./маш.-год.

Сіль коштувала 1 476 грн./т, що трохи дорожче від торішньої ціни у 1 390 грн./т.

Єдиним конкурентом було КП «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» Дніпровської міськради, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Дніпровська «Ла Страда» зі статутним капіталом 5 тис грн. була створена в липні 2019 року. Першозасновницею була тодішня директорка Тетяна Безугла. У грудні 2019 року фірму переписали на Олену Мороз, а директором став Олександр Кіров. Невдовзі після цього «Ла Страда» вперше взяла участь у державному тендері та отримала нинішній підряд Департаменту. При цьому компанія підтвердила наявність досвіду договором субпідряду із ТОВ «Інкомеко», яке отримувало підряди Департаменту в 2019 році.

Кіров раніше керував ТОВ «Пентагон-ЮА» і ТОВ «Ком+Транс», які також отримували дорожні підряди у Дніпрі та Дніпропетровській області. Фірма «Пентагон-ЮА» через ланцюжок пов’язана з колишнім віце-мером Дніпра та екс-начальником Департаменту комунального господарства і капітального будівництва Володимиром Лисим, а фірма «Ком+Транс» – із Геннадієм Корбаном, другом мера Дніпра Бориса Філатова.