Комунальники Луганщини вкотре приховали ціни фармпродукції на 136 мільйонів
23.12.2019   //  

КП «Луганська обласна «Фармація Північ» 17 грудня уклало дві угоди про закупівлю лікарських засобів на 136,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Вента. Лтд» отримає 130,00 млн грн., а ТОВ «Фармснаб»6,00 млн грн.

Нагадаємо, у січні-березні «Фармація Північ» так само роздала на ліки 124,00 млн грн.

Замовник, який за законом «Про публічні закупівлі» не зобов’язаний проводити відкриті торги, традиційно не оприлюднив ані договори, ані звіти про їх укладення. Асортимент і кількість товарів невідомі, а ціни неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет можливого завищення. Про минулорічні ціни для медичних закладів від цього КП читайте у статі «Фармзакупівлі Луганщини: паноптикон комунальної «Фармації Північ».

Засновниками дніпровської «Вента. Лтд» є місцеві жителі Денис Арзамасцев, Олександр Волошин та Борис Муріло, російське ВАТ «Катрен», а також Сергій Мішко, Генріх і Ганна Ріттери з Німеччини. Керує нею Олександр Волошин.

Харківська фірма «Фармснаб» зі статутним капіталом 7 тис грн. належить директору Олександру Мальцеву. Її номер телефону 0577298245 співпадає з місцевим ТОВ «Здравофарм» Артема Марченка, Дмитра і Сергія Плисів, яким керує Олег Бронін.