Медики розіграли між фаворитами 63 мільйони на «швидкі», трохи дешевші від весни
21.12.2019   //  

КО «Київмедспецтранс» Київради 16 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автоспецпром» автомобілів швидкої медичної допомоги на 62,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2020 року мають поставити повністю оплачені наперед 32 автомобіля швидкої медичної допомоги Peugeot Boxer 2х4 типу В по 1,96 млн грн., або $83 тис.

Із вересня інші замовники купували в «Автоспецпрому» і ТОВ «ВіДі Юнікомерс» тип В по $81-84 тис. А в травні «Київмедспецтранс» замовляв його в них по $88-90 тис.

Гарантійний строк на автомобіль становить п’ять років, на медичне устаткування – два роки. Ціна угоди на 18% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 76,07 млн грн.

ТОВ «Бріорсон Моторc» з автомобілями Hyundai Н350 не допустили до аукціону через якісь невідповідності вимогам тендерної документації. Воно поскаржилось в АМКУ, що замовник не пояснив у протоколі конкретні підстави для відхилення. Замовник відповів адмінколегії, що фірма надала гарантійний лист від офіційного представника в Україні виробника базових автомобілів щодо надання гарантії на інший строк, ніж той, який був передбачений тендерною документацією. Також вона зазначила лише один власний або партнерський сервісний центр у Києві та/або Київській області замість принаймні двох необхідних. Тому адмінколегія визнала відхилення «Бріорсон Моторc» правомірним.

Нагадаємо, адмінколегія АМКУ цьогоріч розглянула більше двадцяти скарг «Бріорсон Моторс» на умови тендерів щодо «швидких» в окремих регіонах, проте не зобов’язала замовників викинути з документів більшість вимог з ознаками дискримінаційності.

Єдиним допущеним конкурентом була фірма «ВіДі Юнікомерс» із групи компаній «ВіДі» Віталія Джуринського з автомобілями Ford Transit, яка не знижувала ціну під час торгів.

«Автоспецпром» входить до пулу компаній братів Фісталів, чий батько відомий донецький професор Еміль Фісталь пов’язаний дружніми стосунками з уже колишньою головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (відома як представник Партії регіонів, а у межах минулого скликання була головою підкомітету з питань медичного страхування цього комітету, представляла «Опозиційний блок»).

«Автоспецпромом» і «ВІДІ Юнікомерс» неодноразово розігрували тендери між собою.

Цьогоріч на пілот реформи системи екстреної медичної допомоги в Одеській, Вінницькій, Донецькій, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві виділено 1 млрд грн.