ДБР взялося за незаконний ЖК Вавриша-Ісаєнка на березі моря в Одесі
19.12.2019   //  

Слідчі Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань розслідують кримінальне провадження щодо будівництва житлового комплексу Kandinsky Odessa Residence, девелоперами якого є компанії SAGA Development Андрія Вавриша, Perfect Group Дмитра Ісаєнка та Citex Development. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру судових рішень.

Кримінальне провадження було розпочате у жовтні цього року по статті «службова недбалість».

Слідство встановило, що ділянка площею 3,44 га на Французькому бульварі, 63/65 використовується не за цільовим призначенням. Так, на ній під виглядом курортно-оздоровчого комплексу будується житловий комплекс, що складається з чотирьох 21-поверхівок.

Як вказує слідство, будівництво ЖК Kandinsky Odessa Residence жодним чином не пов’язано з будівництвом курортно-оздоровчого комплексу, а відтак документальне оформлення даного будівництва під виглядом «курортно-оздоровчого комплексу для дітей з батьками» є лише прикриттям незаконного будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Орендарями ділянки є ТОВ «Фейм груп», ДП «Транс океан тур» і ПІІ у вигляді ТОВ «Аверс». Замовниками будівництва є вказані орендарі та ТОВ «Одесаінвестбуд».

Допитаний як свідок директор «Одесаінвестбуду» показав, що товариство здійснює будівництво об’єкту за вказаною адресою згідно з проектною документацією, при цьому відмовився вказати якою саме. Крім того, він відмовився надати покази з приводу обставин здійснення реалізації квартир (апартаментів) у ЖК Kandinsky Odessa Residence.

Під час досудового розслідування встановлено, що реалізація квартир за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 63/65 здійснюється через ТОВ «КУА АПФ «Даліз-Фінанс», ТОВ «КУА «Портофін», ПАТ «ЗНВКІФ «Еверест», АТ «ЗНВКІФ «Феу-Фінанс», АТ «ЗНВКІФ «Базовий актив», АТ «ЗНВКІФ «Інвестиційний актив», АТ «ЗНВКІФ «Княгиня Ярославна».

У листопаді суд надав слідчим дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів ТОВ «Одесаінвестбуд».

Детальніше про цю забудову читайте у матеріалі «Вавриш зводить незаконний ЖК на березі моря в Одесі».