Юрист Столара є директором фірми-орендаря по скандальній забудові у Протасовому Яру
12.12.2019   //  

Керівник ТОВ «Бора», яке орендує ділянку у Протасовому Яру і отримало вихідні дані на її забудову житловим комплексом Tourbillon, Олександр Сліпко діяв як представник Вадима Столара по довіреності при купівлі для останнього будинку та ділянки у Києві. Про це свідчать договори купівлі-продажу, оприлюднені у системі Prozorro.Sale.

У 2017 році відбулися шості торги з продажу будинку площею 913 кв м і ділянки площею 0,08 га по вул. Мічуріна у Києві. Це майно, початкова вартість якого складала 34 млн грн, було в заставі «Фідобанку», який у 2016 році був ліквідований і активи якого реалізовував ФГВФО.

Вказані торги Столар «розіграв» із адвокатом Сергієм Турчіновим, і у підсумку купив майно за 17 млн грн.

Договори купівлі-продажу будинку та ділянки на підставі довіреності від імені Столара підписав його представник – Олександр Сліпко.

Сліпко з 13.06.2014 є керівником ТОВ «Бора», яке з 2012 року орендує ділянку площею 2,79 га по вул. М. Амосова у у Солом’янському районі Києва. У травні 2018 року компанія отримала містобудівні умови та обмеження для будівництва на ділянці житлового комплексу Tourbillon. А у червні – передала ділянку в суборенду ТОВ «Дайтона Груп», яке у березні цього року отримало дозвіл на будівництво. «Дайтона Груп» пов’язана із керівником дніпропетровської організації партії «УКРОП» Геннадієм Корбаном.

У жовтні цього року Окружний адмінсуд Києва дозволив збільшити висоту ЖК Tourbillon з 73,5 м до 100 м, тобто до 35 поверхів. Це рішення оскаржене в апеляції.

Кияни вже понад півроку активно протестують проти цієї скандальної забудови у Протасовому Яру, за що отримують погрози.

Нагадаємо, що в офісі адвокатського об’єднання Сергія Турчінова у БЦ «Парус» 8 листопада СБУ провело обшуки у справі про розкрадання державних коштів посадовцями КМДА. За даними ЗМІ, йдеться про реалізацію проекту будівництва Великої Окружної дороги.

Турчінов є одним із засновником АТ «ЗНВКІФ «Стрім Інвест», що наразі є власником ТОВ «Лєда-Імпекс». У 2007-2016 рр засновником останнього була Наталія Приходько, колишня помічниця нардепа Столара у 2010-2012 рр, яка у 2019 році сама стала нардепом від ОПЗЖ.

Турчінов також є власником ТОВ «Тур-Отель Сервіс», керівником якого є Ярослава Шаманіна. Шаманіна також була керівником вже ліквідованого ТОВ «ТД «Відродження», яким до 2006 року володів Вадим Столар, а після нього до самої ліквідації – Наталія Приходько.

Вадима Столара ЗМІ називали «сірим кардиналом» столиц. У цьому році він став народним депутатом від ОПЗЖ.