ОАСК утричі збільшив висоту ЖК поблизу Кирилівської церкви фірмі, напряму пов’язаній із забудовою Протасового Яру
11.12.2019   //  

Суд вніс зміни до містобудівних умов та обмежень ТОВ «Стрівер Девелопмент» для проектування об’єкта будівництва «Будівництво житлового комплексу з паркінгом» за адресою: вулиця Петропавлівська, 22-24 літери А, Б, В,  22-А у Подільському районі міста Києва, збільшивши висоту забудови майже у три рази. Про це свідчить рішення Окружного адмінсуду Києва (суддя Павло Григорович) від 19 листопада.

Суд збільшив граничну висоту будинків з 27 м до 73,5 м. Тобто, замість п’яти 9-поверхівок забудовник зможе звести 25-поверхівки.

Крім того, суд виключив абзаци, у яких вказувалося, що остаточну висоту потрібно визначити з урахуванням пам’яткоохоронного законодавства за погодженням з Мінкультури, проектну документацію треба надати на розгляд науково-методичної ради Мінкульту, отримати висновок органу охорони культурної спадщини, а також до початку проектування цільове призначення ділянки привести у відповідність до намірів забудови.

Суд дійшов висновку, що ділянка площею 0,41 га по вул. Петропавлівська, 22-24, на якій заплановане будівництво, не входить до меж Центральної планувальної зони Києва, відтак на неї не поширюється обмеження висоти не вище 27 м.

Крім того, не отримавши від Київради доказів існування розпорядчого документу органу місцевого самоврядування, або його виконавчого органу, про віднесення вул. Петропавлівська, 22-24 до історичного ареалу, зони регулювання забудови III категорії або до меж охоронної (буферної) зони пам’ятки національного значення – Кирилівської церкви, суд дійшов висновку, що ділянка забудови не входить до охоронної зони.

ТОВ «Стрівер Девелопмент» використовує ділянку 0,41 га по вул. Петропавлівській, 22-24 з березня 2019 року на підставі договору суперфіцію. Власником ділянки наразі є ТОВ «Групбудінвест». Частину цієї ділянки – 0,18 га – Київрада у 2018-2019 рр дозволила приватизувати фізособам для обслуговування житлових будинків (ділянки отримали у власність Дмитро Андреєв та Микола і Тетяня Кононенки.

17 травня Департамент містобудування КМДА видав «Стрівер Девелопменту» містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво житлового комплексу.

ТОВ «Стрівер Девелопмент» було створене у лютому 2019 року. Засновниками компанії є Дмитро Андреєв з Києва та Дмитро Візельман, громадянин Великої Британії, що проживає у Монако.

Дмитро Візельман з пропискою у м. Черкаси також значиться кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Бора», яке у 2018 році отримало містобудівні умови та обмеження на забудову ділянки площею 2,79 га по вул. М. Амосова для будівництва житлового комплексу. «Бора» передала цю ділянку в суборенду компанії «Дайтона Груп», що пов’язана із керівником дніпропетровської організації партії «УКРОП» Геннадієм Корбаном. Кияни вже понад півроку активно протестують проти цієї скандальної забудови у Протасовому Яру, за що отримують погрози.

Нагадаємо, що 7 жовтня Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА внести зміни до містобудівних умов та обмежень для проектування 32-поверхового ЖК Tourbillon у Протасовому Яру, збільшивши гранично допустиму висоту об’єкта з 73,5 м до 100 м.

ТОВ «Групбудінвест» 30 жовтня цього року заснували Ірина Соболевська і ТОВ «Стрівер Інвест» Миколи Кононенка. Керівником компанії є Юрій Філатов.

До квітня 2019 року співзасновником ТОВ «Стрівер Інвест» був також Дмитро Візельман. Кононенко та Візельман нині є співзасновниками ТОВ «НП Буд».