Тепловики вивели розіграш 103 мільйонів на теплопункти з-під дії АМКУ, розбивши їх на допороги
03.12.2019   //  

КП «Вінницяміськтеплоенерго» Вінницької міської ради 22-26 листопада оголосило 130 тендерів щодо реконструкції системи гарячого водопостачання міста загальною очікуваною вартістю 103,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Комунальники планують замовити реконструкцію системи гарячого водопостачання від котелень і ТЕЦ-1, а саме реконструкцію індивідуальних теплових пунктів у 130 будинках.

Очікувана вартість допорогових закупівель менша від порогу в 1,50 млн грн., після якого треба проводити відкриті торги зі щонайменше двома учасниками. Тому вони відбудуться навіть за участі однієї фірми, а тендерну документацію неможливо оскаржити в АМКУ.

При цьому від учасників вимагається надати аналогічні договори (тобто принаймні два) на роботи з реконструкції систем теплопостачання із встановленням індивідуальних теплових пунктів. Закон «Про публічні закупівлі» передбачає один аналогічний договір.

Крім того, замовник встановив строк оплати протягом року після виконання робіт.

Найбільший тендер на 1,44 млн грн. передбачає встановлення індивідуального теплового пункту в житловому будинку №157 по вул. Князів Коріатовичів до листопада 2020 року.

Індивідуальний тепловий пункт має бути виготовлений на заводі не раніше 2019 року, сертифікований в Україні та укомплектований обладнанням для підключення в систему SCADA з можливістю дистанційного управління, передачі параметрів роботи. Строк експлуатації обладнання і гарантійний строк на роботи мають бути не менше 10 років.

Тендерні пропозиції подаватимуть до 4-9 грудня, а потім комунальники укладуть угоди або з переможцями аукціонів, або з єдиними учасниками допорогових закупівель.