Столичний офіс ДБР на Дорогожичах за 78 мільйонів відремонтує фірма, яка завищувала ціни для лікарні НАНУ
27.11.2019   //  

Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Києві, 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «БК КБР» ремонт офісу за 77,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До грудня 2020 року мають капітально відремонтують нежитлову будівлю управління площею 7 162 кв. м по вул. Олени Телiги, 8. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни бетону, розчину, газоблоків, керамічної плитки, суміші Ceresit CN-69 та смоли Sikafloor-264 відповідають ринку.

Цегла керамічна одинарна повнотіла М100 250х120х65 коштує 5 323 грн./тис шт. Це на третину дорожче від цін на інших тендерах, які становлять близько 4 тис грн./тис шт.

Два чилери acc 310 termocom Q=309,2 кВт N=15+ кВт обійдуться кожен у 2,00 млн грн.

Ціна нинішньої угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 84,95 млн грн.

ТОВ «БК Престиж Союз» і ТОВ «Виробничо-будівельна компанія «Спецпроект» із дещо нижчими цінами відхилили за непідтверджений досвід виконання аналогічного договору.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Аріконс Груп», ТОВ «Подолжилбуд», ТОВ «Респект Спецбуд» і ТОВ «Будівельно-монтажне управління «Енергоюжспецстрой».

Наступна за ціною «Аріконс Груп» скаржилась в АМКУ, що переможець «БК КБР» не приніс підтверджуючі документи щодо користування матеріально-технічною базою та обладнанням. Однак згодом скаржник відкликав скаргу, оскільки «участь у закупівлі по строках потенційного укладення договору та відповідно скарга уже не є актуальними».

Створена в 2016 році столична фірма «БК КБР» належить директору Дмитру Нестеруку з Києва. Він володів ТОВ «Будівельна компанія «КБР» разом з головним інженером «БК КБР» Олександром Лапсе, доки цю компанію не переоформили в Сєвєродонецьку на директора Вадима Кудрявцева із Торецька. За даними системи «YouControl», разом із Нестеруком був прописаний Владислав Гаджиєв, який володіє ТОВ «Макспроф Трейд» сам, ТОВ «Макспроф» із Сергієм Роженком і ТОВ «МП Сокол» з Олегом Іваньком.

Усього з 2017 року переможець отримав підрядів на 394,07 млн грн. Зокрема найбільший підряд на 115,00 млн грн. стосувався реконструкції хірургічного корпусу ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» в Києві за завищеними цінами.

Крім того, з 2018 року поліція вела кримінальне провадження №12018100040000335 про можливе розкрадання коштів на закупівлі управлінням Дніпровської РДА у «БК КБР» капремонту центральної районної бібліотеки ім. П. Тичини. Роботи нібито тривали, коли акти виконаних робіт вже були підписані, а обсяги і вартість виконаних робіт могли бути завищені на 74 тис грн. Однак із серпня 2018 року нових ухвал по справі не з’являлося.