У «рубіжників» за 17 мільйонів купили патентований софт для розшуку автівок
15.11.2019   //  

Державне агентство інфраструктурних проектів України 11 листопада уклало угоду з ТОВ «Оллі Транс» про послуги із доопрацювання програмного забезпечення для розшуку автомобілів за 16,94 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч доопрацюють «Комплекс відеофіксації транспортних засобів з розпізнанням номерних знаків та перевіркою за розшуковими реєстрами «Відеоконтроль-Рубіж». Це потрібно для створення Системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

При виконанні угоди існуючі майнові права інтелектуальної власності не змінюються.

Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. При цьому замовник послався на експертний висновок ПрАТ «Діпрозв’язок» Держспецзв’язку, в якому було сказано, що фірма «Оллі Транс» є єдиним постачальником таких послуг.

Київською «Оллі Транс» через ТОВ «Оллі Інвест» володіють Максим Хімченко, Катя Фокіна і кіпрський офшор «Галаксус Ентерпрайзіз Лімітед». Максим Хімченко є автором патенту на комплекс «Відеоконтроль-Рубіж», який належить «Оллі Транс». Крім того, компанія володіє патентом на «Спосіб реєстрації руху транспорту» шляхом передачі даних з відеокамер і дорожніх сенсорів в Інтернет у режимі реального часу.

Також «Оллі Транс» є засновником ТОВ «Інформаційне агентство Трафік Інфо», яке у свою чергу разом із киянином Віктором Смірновим володіє ТОВ «Українські системні інновації». Саме в останньої компанії Укрінфрапроект нещодавно замовив комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Каскад 3» на 24,60 млн грн.

Директором «Українських системних інновацій» є Данило Сергійович Ферлій, який також керує ТОВ «Міжнародне агентство із захисту інтелектуальної власності та боротьби з піратством в кіберпросторі» того ж самого Віктора Смірнова та Олександра Горбенка.

Ферлій був позаштатним помічником нардепа від «Батьківщини» Владислава Бухарєва, якого президент Володимир Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки у червні 2019 року. Бухарєв обіймав цю посаду до вересня 2019 року, доки його не було призначено першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю («управління «К»). У листопаді 2019 року Зеленський звільнив Бухарєва через конфлікт з головою СБУ Іваном Бакановим.

Після Майдану 2014 року в. о. президента Олександр Турчинов теж призначав Бухарєва першим заступником голови СБУ – начальником «управління «К». Там Бухарєв працював півроку до обрання нардепом. У 2007-2010 роках Бухарєв очолював податкову міліцію, а Турчинов був першим віце-прем’єром в уряді лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.