Київрада проголосувала за відмову у поновленні оренди ділянки на схилі Печерська, де хотіли звести 35-поверхівку
15.11.2019   //  

Депутати Київради проголосували за відмову у поновленні ТОВ «Будінформ» договору оренди земельної ділянки площею 0,22 га на вул. Мечникова, 7-Б у Печерському районі м. Києва. Таке рішення було ухвалене на засіданні 14 листопада.

«За» відмову у поновленні договору оренди «Будінформу» пролог осували 67 депутатів. Зокрема, 28 депутатів фракції «Солідарність», 11 – «Київська команда», 4 – «Єдність», 10 – ВО «Свобода», 6 – ВО «Батьківщина», 2 – «Самопоміч», 5 позафракційних і міський голова Віталій Кличко.

Нагадаємо, на засіданні 12 листопада на це рішення голосів зібрати не вдалося.

Договір оренди між Київрадою і ТОВ «Будінформ» закінчився ще 3 серпня. Зауважимо. що відповідно до ст.. 33 закону «Про оренду землі», якщо орендар продовжує користуватися ділянкою після закінчення строку договору оренди орендодавець (Київрада) повинен був протягом місяця (тобто, до 3 вересня) надіслати фірмі лист із запереченням у поновленні договору оренди. Якщо такого листа не було – договір вважається поновленим, після чого сторони повинні укласти відповідну додаткову угоду про поновлення договору оренди. У разі, якщо Київрада ухиляється від підписання договору, компанія-орендар може оскаржити такі дії в суді.

На цій ділянці ТОВ «Будінформ» планувало звести 35-поверховий житловий будинок з кількома підземними поверхами. Зауважимо, що ділянка знаходиться на схилі Кловського яру над Олександрівською лікарнею.

15 жовтня суд першої інстанції визнав протиправним та скасував дозвіл на виконання будівельних робіт по вул. Мечникова, 7-Б.

Замовником будівництва є ТОВ «Будінформ» Лариси Деревянко та Віктора Бондаря, народного депутата, співголови депутатської групи «За майбутнє». Керівником фірми є Олександр Падалка, який у 2015 році неуспішно балотувався до Київради від партії «Відродження».

Детальніше про забудову на вул. Мечникова, 7-б у Києві читайте у матеріалі «Схема Бондара».