Сервіс Clarity розшифрував скановані рішення Тендерної колегії АМКУ з 2016 по 2018 рік
12.11.2019   //  

Розробники сервісу для пошуку, структуризації та моніторингу практики Адміністративної колегії АМКУ з розгляду тендерних скарг «Clarity App» перевели у машиночитабельний формат рішення Колегії, прийняті у період 2016-початку 2018 років. Про це повідомили у Clarity Project та Юридичній компанії «Правое Дело».

До весни 2018 року Антимонопольний комітет публікував усі свої рішення у так званому немашиночитабельному форматі.

Тобто, документи були недоступними для автоматичного зчитування: їх не індексували пошуковики, а звичайний користувач не міг знайти необхідний текст у файлі за ключовим словом.

У березні 2018-го АМКУ почав публікувати рішення у машиночитабельному форматі, однак раніше завантажені файли, недоступні для автоматичного зчитування – у новий формат не переводили.

Тепер усі ці рішення, уже в зручному для пошуку форматі, з’явились на платформі «Clarity App».

Розробники додатково відзначають, що текст документів, розпізнаних з відсканованих зображень, може містити помилки розпізнання.

Нагадаємо, «Clarity App» дозволяє швидко, точно та зручно відслідковувати практику Антимонопольного комітету щодо оскарження публічних закупівель. Сервіс безкоштовно працюватиме до 8 серпня.

У вересні цього року, після низки публікацій «Наших грошей» про невиправдану зміну практики Тендерної колегії АМКУ, голова АМКУ Юрій Терентьєв підписав із BRDO меморандум про співпрацю, у межах якого працівники відомства зможуть працювати в «Clarity App» із агрегованими на ресурсі даними.

Відзначимо, «Clarity App» запустили у серпні цього року. На платформі доступні:

  • Повнотекстовий пошук рішень АМКУ щодо оскарження публічних закупівель;
  • Чималий перелік фільтрів пошуку (скарги на умови або рішення, замовники, скаржники, типи закупівель, статус скарги тощо);
  • Можливість «підписатись» на моніторинг за ключовим словами з подальшим сповіщенням;
  • Статистика задоволених/незадоволених скарг за параметрами пошуку;
  • Календар засідань Тендерної колегії АМКУ;
  • та інше.