У вотчині Гройсмана «прокладки» розіграли 10 мільйонів мерії на сіль по завищеній вдвічі ціні
11.11.2019   //  

Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради 9 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Мегаукрбуд» солі на 9,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До зими у Вінницю поставлять 4 625 т технічної солі з протизлежувальною добавкою до 150 г/т та вмістом NaCl не менше 97,9% крупністю помелу №3 по 2 156 грн. за тонну.

Наприкінці вересня КП «ШЕУ Голосіївського району м.Києва» КМДА замовило іншій фірмі поставку такої солі до кінця року по 1 281 грн./т, що на 68% дешевше. При цьому відстань від Соледара Донецької області, де знаходиться єдиний український виробник солі ДП «Артемсіль», до Вінниці більша, ніж до Києва, однак навіть не в півтора раза.

До того ж у липні комунальники Гайсинської міськради Вінницької області замовили іншій фірмі поставку такої солі до кінця року по 1 276 грн./т., що теж на 68% дешевше.

Сам Департамент у лютому замовляв «Мегаукрбуду» сіль по 2 100 грн./т, а в торік – по 1 794 грн./т. Це дещо дешевше, але все одно перевищує поточні ціни в Гайсині й Києві.

Ціна теперішньої угоди на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 10,00 млн грн.

Засновником і директором вінницького «Мегаукрбуду» є Таїсія Ковальчук, яка також володіє та керує ТОВ «Будторгєліт». Обидві фірми мають статутний капітал 1 тис грн.

Із 2018 року переможець виграв три тендери Департаменту щодо солі на 23,93 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було вінницьке ТОВ «Торгбудпром» директора Андрія Клімченка, який також заснував ТОВ «Укрмігальянс» і ГО «Розвиток по-європейськи» з Іриною Українець і Леонідом Ковальчуком. Останній із Назаром Когутницьким та Юрієм Сисоєвим володіє ТОВ «Віндорбуд», яке зареєстроване в одному будинку 119 А по вул. Пирогова із «Будторгєлітом» Таїсії Ковальчук – власниці переможця «Мегаукрбуд».

Восени суперник узяв два підряди Вінницької САД на ремонт і технагляд на 238 тис грн.