Забанений АМКУ розпильник повернувся на тендери шахтарів через субпідряд у «прокладки»
24.10.2019   //  

ПАТ «Лисичанськвугілля» 23 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Скамекс» ремонт конвеєра за 42,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч капітально відремонтують конвеєр СП326-50.11.1 (L-210м, N=3×110кВт), причому договір передбачає виплату авансу і розмірі 70% на строк до трьох місяців.

Гарантійний термін експлуатації відремонтованого обладнання становитиме рік.

Переможець подав дилерські документи, відповідно до яких фактично роботи виконає ТОВ «Донремтехмаш» на базі ПАТ «Харківський електромеханічний завод-ІРЕС».

Нагадаємо, у травні 2019 року Харківське тервідділення АМКУ наклало загалом 544 тис. грн штрафу на «Донремтехмаш» і «Мегаметалгруп» за змову на тендерах ДП «Селидіввугілля». При цьому обом фірмам заборонили брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

Ціна нинішньої угоди на 14% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 49,20 млн грн.

ТОВ «Східтехмаш» не допустили до аукціону через відсутність ремонту конвеєра СП326-50.11.1 у переліку робіт в наданому дозволі від Держгірпромнагляду та довідку про виконання аналогічного договору без документального підтвердження його виконання.

При цьому тендерна документація вимагала «Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору (довідка надана в довільній формі)» без жодного уточнення, яким має бути це підтвердження. Крім того, переможець «Скамекс» теж подав довільну довідку про досвід без тексту самого договору, відгуків та актів чи накладних.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Корум Трейдінг» Ріната Ахметова і ТОВ «ОСК-Технолоджі» Сергія Богачонка з окупованої Макіївки та Сергія Киби з підконтрольного Покровська, яким керує Олександр Васильович Непрук з окупованого Донецька.

Створений у 2016 році харківський «Скамекс» зі статутним капіталом 100 тис грн. належить директорці Надії Степановій з Харкова. Раніше він отримав кілька підрядів ДочП «Харківський облавтодор» щодо щебеню та відсіву на 21,31 млн грн. та єдиний підряд ДУ «Райківська виправна колонія (№ 73)» щодо вугілля на 172 тис грн.

Засновником харківського «Донремтехмашу» вказаний директор Валерій Жмурський з окупованої Горлівки. До 2016 року сама компанія також була зареєстрована в Горлівці.