Фірма з одним монтажником покращить залізниці прилади безпеки руху за 30 мільйонів
20.10.2019   //  

Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за результатами тендеру має намір укласти з ТОВ «Ноер Сістем Груп» щодо технічного переоснащення пристроїв електричної централізації сигналізації та стрілочних переводів (ЕЦ-1) по станції Козятин вартістю 30,14 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції»

В закупівлі взяли участь дві компанії, які запропонували майже ідентичну цінну та не торгувалися. Пропозиція переможця виявилася на 0,01% менше очікуваної вартості.

«Ноер Сістем Груп» створено вісім місяців тому. Компанія належить мешканцю окупованого Донецька Євгену Ущеці та киянину Василю Івасенко. Євген Ущека також є співвласником ТОВ «Смарт Ексім», яке поставляє залізниці російське електрообладнання за завищеними цінами.

Також Євген Ущека володіє ТОВ «Віадук Комплекс», яке поставляє залізниці трансформатори., а також він співвласник ТОВ «Інтекс Енерджі», яке має багатомільйонні контракти з київським метрополітеном.

Майже всі ці перераховані компанії починали перемагати в тендерах на мільйони гривень вже за кілька місяців після свого створення.

Цього разу нова компанія з орбіти донеччанина Ущеки має не просто поставити товар, а й виконати ремонтні роботи обладнання, пов’язаного з безпекою руху. Згідно тендерної документації переможець закупівлі має виконати роботи по обладнанню ЕЦ-1 ст. Козятин-1 пристроями мікропроцесорної централізації та пристроями зв’язку, встановлення шлагбауму, заміну світлофорів, приводів стрілочних переводів та інші роботи.

При цьому в складі своєї пропозиції «Ноер Сістем Груп» надало довідку про те, що має тільки двох працівників – директора і монтажника.

Також компанія зазначила, що планує для виконання робіт залучити субпідрядника – ТОВ «ВП-957». Згідно наданої довідки субпідрядник має чотирьох працівники: керівника, двох водіїв та одного монтажника.

Таким чином два водії та два монтажники мають виконати роботи вартістю 30,14 млн грн.

Так як замовник в тендерній документації не вказав, який саме штат працівників є мінімально достатнім для виконання високтехнологічних робіт по переоснащенню приладів безпеки, цих довідок вистачило для перемоги в тендері.

Відмітимо, що реконструкцію приладів ЕЦ-1 станції Козятин-1 проводили лише півроку тому – жовтні 2018 року було  укладено договір реконструкції пристроїв ЕЦ-1 з ПрАТ «СНВО Імпульс», вартість угоди склала майже 90 млн грн. Виконання робіт завершилося в квітні 2019 року.

Власником «СНВО Імпульс» вказаний Володимир Єлісєєв.

Від «Наших грошей»

Єдиним конкурентом «Ноер Сістем Груп» на тендері залізниці було  «ВО Техенергоналадка» Івана Буртового. Фірма є одним з улюбленців «Укрзалізниці», за останні три роки отримала від філій підприємства 54,06 млн грн.